Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Sosyal Medya

Youtube SEO Optimizasyonu ve Gelir Arttırma Yöntemleri

İçerikler

Youtube SEO Optimizasyonu ve Gelir Arttırma Yöntemleri

Youtube Seo Optimizasyonu
Youtube Seo Optimizasyonu

Dünya’nın ikinci büyük arama motoru olan Youtube, internetten kazanç elde etme konusunda da son dönemin parlayan yıldızı. Son dönemlerde birçok blogger’ın Youtube geçiş yaptığı gözle görülür bir şekilde ortada. Peki Youtube kanalınızı internette daha fazla kişiye ulaştırmak için ne gibi ayarlar ve Youtube seo optimizasyonuna ihtiyacınız var?

Bu yazımızda Youtube SEO ve Kanal Optimizasyonu konusunda sizlere rehber niteliğinde bir içerik hazırladık.

Türkiye’de genellikle internet trendleri yurtdışı örneklerine göre çok daha geç yayılıyor. Gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği hızla birlikte, artık günlük hayatta oturup bir şeyler okumak için zamanımız eskisine nazaran çok daha az. Vblog’lar yurt dışında yayılmaya başladığında, biz kendi içimizde daha yeni yeni bloogger fenomenleri çıkartmaya başlamıştık.

İnsanlar artık bir metni uzun uzun okumak yerine, bir yerden başka bir yere hareket halindeyken o içeriği kimi zaman görerek, kimi zamansa duyarak takip etmek istiyorlar. Özellikle düz metinlerdeki iletişim kopukluğunun bu sayede ortadan kalkmasıyla birlikte, hedeflediğiniz etkileşimi ilk elden gerçekleştirebiliyorsunuz.

4 Önemli Youtube Seo Optimizasyonu Taktiği

Özgün İçerik

İster blog açın, ister Youtube kanalı; SEO açısından değişmeyecek yegane şey özgün içerik olacaktır. Bugün Dünya’nın en büyük ikinci arama motoru haline gelen Youtube; bünyesindeki barındırdığı birçok özellikle birlikte, arama motorlarının da en çok beslendiği kaynaklardan birisi durumundadır. Giderek daha fazla internaktif bir yayın deneyimi kazandıran platform sayesinde artık haber içerikleri, konserler, canlı yayınlar, video arşivleri ve daha birçok tematik içerik milyonlarca insanla anında paylaşılabilir hale gelmiş bulunuyor.

Youtube için içerik hazırlarken dikkat etmeniz gereken ilk şey seçtiğiniz konunun güncel, ilgi çekici ve benzersiz olması. Beğendiğiniz, takip ettiğiniz Youtube kanallarını gözlemleyerek onların doğrularından yola çıkarak kendinize bir yayın konsepti belirleyebilirsiniz. Youtube’ta izlenme sayısı elbette ki önemli fakat asıl konu, insanlar tarafından paylaşılma arzusunu arttıracak içerikler yaratmaktır.

İlk adımda bir Youtube kanalı açmaya karar verdiniz ve bunu oluşturdunuz. Ardından uzun bir araştırma neticesinde hangi kategoride ve ne çeşit bir yayın gerçekleştireceğinizi de seçtiniz ve ilk videonuzu kaydetmeye hazırsınız. Peki ya sonrasında?

Yüksek Çözünürlüklü Videolar Tercih Edin

Videolarınızı çekerken mutlaka bulunduğunuz ortamın iyi ışık aldığına ve çekim yaptığınız cihazın en iyi görüntü kalitesinde olacak şekilde ayarlandığına emin olun. Görüntü kalitesi Youtube videolarının izlenme oranları ve tercih edilmesi açısından en önemli adımlardan biridir.

Hangi görüntü formatları ve görüntü oranlarını tercih etmeniz konusunda Youtube sayfasında yer alan

Önerilen Yükleme Kodlama Ayarları başlığından faydalanabilirsiniz.

Yabancı Videolara Ağırlık Verin

Tıpkı web sitelerinde olduğu gibi Adsense açısından yabancı içerikler tıklama başına daha fazla gelir kazandırır. Kanalınızda yerli içerikler yanında mümkün olduğunca yabancı içerikler de eklemeyi ihmal etmeyin. Bu sayede hem görünümünüz ciddi şekilde artar, hem de elde edeceğiniz gelir daha yüksek olur.

Anahtar Kelime Tercihi

Youtube rekabet oranı oldukça yüksek bir alandır. Yazının başında da belirttiğimiz gibi Youtube, Dünya’nın 2. büyük arama motoru konumundadır. Bu yüzden ekleyeceğiniz içeriklere anahtar kelime seçerken çok dikkatli olmalısınız. Örneğin internette sıklıkla gördüğümüz gibi ‘komik hayvan videosu’ gibi bir sözcük yerine; ‘Zıplarken düşen tavşan’ videosu yazarak hem daha ilginç bir başlık atmış olursunuz, hem de ilk sözcükteki rekabet oranını aşağı çekebilirsiniz.

Youtube kazancınızı arttırmak istiyorsanız planlı çalışmaya ve düzenli içerik girmeye özen gösterin. Artık kullanıcıların birçoğu yazılı içeriklerden çok görsel içeriklere kaymış durumda. Mobil kullanım oranının artmasıyla da gelecekte video içerikler çok daha ön plana çıkacak.

Hergün düzenli bir şekilde ve telif haklarına uygun içerikler girdiğiniz takdirde, hem mevcut kitlenizi daha kolay oluşturur, hem de gelirinizi periyodik olarak arttırabilirsiniz.

Related posts

Facebook Reklam Verme Taktikleri

admin

Yorum Bırakın