Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Google Hizmetleri

En İyi Adsense Reklam Yerleşimi Nasıl Yapılır?

İçerikler

En İyi Adsense Reklam Yerleşimi Nasıl Yapılır?

Google Adsense Reklam Yerleşimi
Google Adsense Reklam Yerleşimi

Google geçtiğimiz yıldan bu yana gerek Adsense ve gerekse News servislerinde artık eskisi kadar bonkör davranmamakta. Sizler de takip ettiğiniz birçok weebmaster forumunda bu konudan yakınan insanlar görmüşsünüzdür. Siteleri kendilerince optimum düzeyde Google politikalarına uygun olduğu halde, Adsense reklam kodu alamayan birçok kişi bulunmakta. Bunun başlıca nedenlerinden biri, Google’ın görüldüğü kadarıyla piyasayı rolantiye alma çabası.

İşte Adsense Reklam Yerleşimi teknikleri…

İnternetin Korkulu Rüyası SPAM!

Adsense konusunda ortaya çıkan en büyük sorunlardan biri de kuşkusuz spam!

Spam içerikli sitelerin artış göstermesi ve hemen her kategoriden başlıkların bulunduğu genel sitelerin sayısındaki artış, Adsense kazançlarını da ciddi oranda tehdit ediyor.

Bildiğiniz gibi Google, yeni açılan siteleri arama sonuçlarına dahil etmek için botları kullanır. Botlar site içeriklerini inceleyerek hangi kategoride içerik ürettiğinizi algılamaya çalışır. Eğer siteniz belli bir kategori dahilinde yayın yapıyorsa, bu hem sizin hem de Google’ın işini kolaylaştırır; aksi halde normalde bir arada olmaması gereken birçok kategoriyi aynı sitede değerlendirmişseniz bu hem aramalardaki yeriniz, hem de gelecekteki Adsense kazancı için en başında sorun teşkil eder.

Adsense’te en yüksek kazanç kategorinizde yayınlanmak üzere reklam verenlerce hazırlanan içerikten gelir. Örneğin teknoloji siteniz varsa ve bu kategoride bir anahtar sözcükle sitenize ziyaretçi çekmişseniz, bu ziyaretçinin benzer reklamları tıklaması gelirinizi arttıracaktır.

Eğer aynı ziyaretçi kategorilendirilmesi mümkün olmayan bir siteyi ziyaret ediyorsa, karşısına çıkacak reklamlar da aynı şekilde çıkacaktır ve sizin reklam kazancınız da minimuma düşecektir. Bunun için en başında içerik üreteceğiniz kategoriyi ve konuyu iyi seçmenizde fayda var. Bu yüzdendir ki bugün hala niche siteler en çok gelir elde etme potansiyeli olan web siteleridir.

Adsense reklam yerleşimi için en kullanışlı araçların başında Yandex Metrika içinde yer alan Tıklama Haritası gelmekte. Bu yazımızda da sizlere Yandex Metrika sayesinde nasıl en doğru ve kazançlı reklam yerleşimini yapacağınızı anlatacağız.

Yandex’in bir süre önce BETA olarak hizmete soktuğu yeni Metrika arayüzünde, üst tarafta yer alan haritalar bölümünden Tıklama Haritası alanını işaretliyoruz. Açılan sayfada web sitenize gelen ziyaretçilerinizin hangi alanlarda fare izleri bıraktıkları ve tıklama gerçekleştirdiklerini görebilirsiniz.

önerilen yazı : 6 basit adımda ziyaretçi sayısı arttırma yöntemleri

Peki bu bize ne kazandıracak?

Birçok insan web sitelerinde vakit geçirirken kimi zaman istemsizce fare işaretçisini sayfa içinde gezdirir. Bu bazen metin takibi, kimi zaman kaydırma, kimi zamansa reklam tıklamaları şeklinde ortaya çıkar. Bu tıklama haritasında sitenizdeki ziyaretçilerin gün içinde hangi alanlarda daha çok iz bıraktıklarını tespit ederek, bu alanlara Adsense reklam yerleşimi gerçekleştirerek potansiyel tıklamaları maksimuma çıkartacaksınız.

Yukarıda örnek bir web sitesine ait ısı haritası bulunmakta. Kırmızı noktaların yoğun olduğu alanlar gün içinde ziyaretçilerin en fazla tıklama gerçekleştirdikleri bölümleri gösteriyor. Bu veriyi doğru şekilde kullanmak, bize Adsense reklam gelirimizin pozitif şekilde yükselmesi imkanını sağlayacak. Bu alanlarda bulunan widgetler yerine Adsense reklam kodlarını yerleştirerek, kullanıcı alışkanlıklarını lehinize çevirebileceksiniz.

Adsense yerleşimi tabii ki bununla sınırlı değil. Öncelikle içeriğinize uygun ve genel site renkleriniz içerisinde ayırt edilebilir olan reklamları tercih etmeye özen gösterin.

Yeni açılan siteler için Adsense reklam yerleşimi konusunda aceleci davranmayın.

Yeni sitelerde 3 ay süreyle reklam yerleşimi gerçekleştirmeyi uygun bulmuyoruz. Bunun en büyük nedenlerinden biri, henüz ziyaretçi optimizasyonu tamamlanmamış sitelerin Adsense geliri elde etmede sizi yarı yolda bırakacak olması. Önceliğiniz Adsense’i bir kenara bırakıp ziyaretçilerin sitenize olan aidiyetini pekiştirmek ve sitede geçirdikleri süreyi maksimize etmektir.

Adsense reklamları belli oranda da olsa site açılış hızlarını etkiler. Siz henüz içeriği yeterli olmayan bir siteye Adsense reklam kodu eklerseniz, hem ziyaretçi içerikten tatmin olmayacak hem de site açılış hızınız düşecektir. Bu deneyim de sayfanızı gezen kişilerin çıkış oranını yükseltirken, potansiyel bir reklam gelirinin de ortadan kalkmasına neden olur.

Şöyle düşünün; yaya olarak yolda giderken trafik kuralları konusunda daha hassasızdır. Birçok insan sürücülerin yayaların haklarını gaspetmesinden yakınır. Çoğunlukla haklıdırlar da. Fakat ne zaman ki araç sahibi oluruz, bu kez yayalar bize trafikteki birer fazlalıkmış hissi verir ve o en başta eleştirdiğimiz noktada kendimizi buluruz. İnternette de durum farksızdır.

Siz bir siteyi gezerken yerli yersiz karşınıza çıkan reklamlardan ve pop-up bildirimlerden dem vurur ve tekrar o siteyi ziyaret etmemek üzere terkedersiniz. Site sahibi ve Adsense geliri elde eden kişi olduğunuzdaysa; siteyi ziyaret edenleri reklamlarınıza tıklamak zorunda olan birer hitten ibaret görmeye başlarsınız.

Bu durumda önceliğiniz kaliteli içeriklere sahip ve kullanıcı dostu bir siteden, bir ticarethaneye doğru evrilmeye başlar ki, olası geliriniz daha başında yok olur.

İnternette doğal olmayan hiçbir yöntem sizi uzun vadeli başarıya götürmez. Naparsanız yapın kısa vadeli kazançların ömrü de yine kısa olacaktır. Sitenizin ilk ziyaretçisi her zaman kendiniz olun. Acaba bu site benim olmasa ve internette denk gelsem yine de ziyaret eder miydim diye kendinize sorun. Kendinizi eleştirmekten de çekinmeyin. Sitenizdeki eksikleri de fazlalıkları da sizden iyi kimse bilemez.

Kullanıcı odaklı bir site oluşturun ve düzenli olarak özgün içerik girin. Sosyal medya ve doğru SEO teknikleriyle sitenizi belli bir ziyaretçi sayısına getirdikten sonra Adsense reklam yerleşimi yapmaktan çekinmeyin. Bu andan itibaren emin olun kazancınız çok daha sağlam şekilde sizi tatmin eder bir noktaya gelecektir.

Adsense reklam yerleşimi konusunda yazmış olduğumuz bu yazı umarız faydalı olmuştur. Yandex Metrika birçok konuda Google Analytics‘ten daha işlevsel özelliklere sahip bulunuyor. Bir başka yazımızda yine bununla ilgili bir bilgilendirme yapacağız. O zamana dek kendi sitenizdeki tıklama haritalarını inceleyerek, reklam yerleşimlerinizi buna göre yapın ve süreci takip edin. Umuyoruz ki faydasını göreceksiniz.

Related posts

Google Haberler (News) Hakkında Merak Edilenler

admin

Google Adsense Başvurumu Neden Kabul Etmiyor?

Admin

Google Search Console Verilerinizi Kontrol Edin

admin

Yorum Bırakın