İçerikler
Google Adsense Başvurumu Neden Kabul Etmiyor?
‘Google Adsense Başvurumu Neden Kabul Etmiyor?’ sorusuyla birçok forumda sıklıkla karşılaşıyorsunuzdur. Hatta büyük olasılıkla bu dertten muzdarip taraf dahi olabilirsiniz. Bu yazımızda Google Adsense Başvurusu ve sitelerin neden Adsense reklam onayı alamadığını tartışacağız.
Google’ın belki de servisleri adına en başarılı yönlerinden biri de, bu servislerin kullanım koşulları konusunda oldukça şeffaf bir politikaya sahip olmasıdır. Google Adsense Destek Forumları hemen her konuda kullanıcılara ilk elden ve oldukça geniş bir yelpazeden bilgiler verir. Sistemin nasıl işlediği, gereksinimler ve kullanım şekilleri açısından dürüst sayılabilecek bir yayın politikasına sahiptir.
Bir sitenin Google Adsense Politikaları’na sahip olması demek, Adsense’in her siteyi kabul etmek zorunda olduğu anlamına gelmez!
Bir markette sırf gerekli standartları karşıladı diye aynı ürünün binlercesini göremezsiniz.
Adsense iki taraflı çalışan bir sistem. Bunun bir tarafını reklam-verenler oluşturuyor. Eğer cebinizden para ödeyerek reklam veriyorsanız, bunun mümkün olan maksimum şekilde faydasını görmek istersiniz. Elbetteki bunu yaparken de kaliteli sitelerde reklamınızın görüntülenmesini istersiniz.
Adsense’in ikinci bir partneri ise site sahipleridir. Kaliteli bir içeriğiniz varsa ve kategorinizde ziyaretçilerinize benzersiz içerikler sunuyorsanız, kazandığınız güven ve popülarite tabii ki birilerinin ilgisini çekecektir ve onlar da bu durumdan kazanım elde etmek isteyecektir.
Sosyal medyanın bugün geldiği noktada artık twitter hesaplarından bile reklam karşılığı kazanç elde edebilen insanların olduğunu biliyoruz. Bu tamamen iki tarafın da faydalandığı bir Kazan – Kazan ortaklığıdır.
Geçmişte şimdiye kıyasla çok sayıda insan Adsense hesabı rahatça alabiliyordu. Fakat gelinen noktada o denli yüksek sayıda bir site patlaması oldu ki, bu reklam-verenlerin aynı hızda artmaması sonucunda piyasadaki reklam gelirlerinin düşmesine sebep oldu. Anlaşılan o ki Google Adsense de bu durumda piyasayı biraz daha rolantiye almak için artık eskisi kadar Adsense konusunda bonkör değil.
Şunu çok sık duyarsınız. X site sahibi ücretli teması, onlarca benzersiz içeriği ve tüm gerekli alanlara sahip olduğu halde başvururken reddedilir ama Y sitesi 10 tane makaleyle ve sıradan bir temayla Adsense alır. Bu durum aslında gereksiz bir abartıdan başka birşey değildir.
Öncelikle bu sitelerin hangi kategoride ve hangi ziyaretçi topluluğuna yönelik içerik oluşturduğu önemlidir. Eğer web siteiz rekabetin yoğun olduğu bir kategoride ise, Adsense elde etmeniz buna göre daha düşük olacaktır çünkü zaten yeterince site var ve aynı sayıda reklam-veren mevcut değil piyasada.
önerilen yazı : kırık link inşası tekniği
Google Adsense Başvurusu Nasıl Yapılmalı?
Öncelikle Adsense konusunu başvuru yapana dek unutmanızda fayda var. Adsense elde etmek için üreteceğiniz içerik hiçbir zaman ziyaretçi dostu olmayacaktır. Bu içeriği oluştururken de insana külfet hissi verir. Bir an önce yazıp artık başvurmak istersiniz.
Size tavsiyemiz,
- Rekabetin daha düşük yoğunlukta olduğu bir kategoride niche site açın. Bu kategoride gerçekten insanlara faydalı 20 adet içerik girin.
- Site içi optimizasyonlarınızı tamamladığınızdan emin olun.Tamamen ziyaretçi odaklı bir yapınız olsun.
- Makaleler açıklayıcı, kolay yorum yapılabilen, sosyal paylaşım butonları kolay erişilebilen, makalelerinizin altında bir diğerlerine ziyaretçiyi yönlendirecek alanlara sahip olun.
- Web tasarımında 3 tık kuralı denen bir çalışma vardır. Bu bir ziyaretçinin maksimum 3 link tıklayarak sitedeki her alana rahatça erişebilmesi şeklinde tezahür eder. Sitelerinizin her kategorisinin kolay erişilebilir olmasını sağlayın.
- Sayfada Google Adsense Politikaları’na aykırı resim, içerik ve bağlantılar kesinlikle bulundurmayın.
- Sitenizin W3C standartlarına uygun olduğundan ve özellikle sayfa açılış hızınızın yeterli olduğundan emin olun.
- Künye, hakkımızda, iletişim alanlarının tam olarak sağlıklı şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Ziyaretçileriniz sizinle iletişim kurmakta zorlanmasınlar.
Tüm bunları gerçekleştirdikten sonra emin olun Adsense koduna sahip olamamanız için bir neden yok. Başta da belirttiğimiz gibi dikkat edeceğiniz nokta düşük yoğunlukta bir kategori seçimi ve kaliteli içerik.
Bildiğiniz gibi bir siteden alınan Adsense kodlarını, daha sonrasında başka siteler için de kullanabiliyorsunuz. Siz ilk başvuruda olabilecek en örnek şekilde Adsense’e kendinizi tanıtın ve sonrasında kodunuz onaylanınca yine dilediğiniz sitelere bunu eklersiniz.
Gözden kaçmaması gereken bir başka durum ise, domain alımı yaparken – bu sıfır da olabilir drop domain de – kesinlikle ban kontrollerini gerçekleştirdiğinizden emin olun. Site satın alırken de bu aynı şekilde dikkat edilmesi gereken bir durum. Satıştan sonra Adsense banı olan bir siteye haftalarca başvurur durursunuz yoksa.
Genelde sitelerle ilgili insanlara şunu öneriyoruz: Sitenizin ilk ziyaretçisi siz olun!
Trafikte yayayken araçlara bakışınızla, araç sahibi olup trafiğe çıktığınızda yayalara bakışınız aynı olmaz asla.
Bir siteye emek verdiğinizde, eleştirel bakma özelliğini insanlar bir nebze kaybedebiliyor.
Siteniz size ait olmasa ve internette rast gelseniz gerçekten tekrar ziyaret eder miydiniz sorusuna vereceğiniz samimi bir cevap, başarınızın en büyük anahtarı olacaktır.
Umuyoruz çok sık sorulan bir soru üzerine gerçekleştirdiğimiz bu yazı okuyanlar için faydalı olmuştur.
Google Adsense başvurularınızda umarız müspet bir sonuç alabilirsiniz.
Google Adsense başvurunuz sonrası için de sitemizde reklam yerleşimleri hakkında En İyi Adsense Reklam Yerleşimi Nasıl Yapılır? adlı konumuzu okuyabilirsiniz.
Soru görüş ve önerilerinizi bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için değerlidir.