Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Seo Dersleri

En Etkili Site Hit Arttırma Yöntemleri

Blog yazmak istiyorum diyen insanların çoğu bu işe hızlıca girişip, birkaç hafta ya da ay sonra “yazılarımı kimse okumuyor,” diyerek blog yazarlığını bırakıyor. Oysa yazmak kadar site hit arttırma konusunda da bilgi sahibi olmak şart. Organik hit arttırma bu noktada oldukça büyük önem arz ediyor ve bunu sağlamak için seo uzmanı olmanız şart değil. Fakat yazıya başlamadan önce çok önemli bir soru ile sorunun yanıtını aynı anda vereyim; siteye hit çekme programı kısa sürede faydalı gibi görünse de, bu tarz programların uzun vadede bloğunuza zarar vereceğini unutmayın.

İçerikler

Site Hit Arttırma Konusunda Önemli 4 Detay

Organik hit arttırmak zor olmasa da, aslında o kadar da kolay sayılmaz. Web sitesi hit arttırma amacınız varsa biraz vaktinizi ayırmanız gerektiği bir gerçek. Yani “ben yazarım, okuyan okur,” diyorsanız, büyük bir ihtimalle kısa süre sonra hiç kimsenin yazılarınızı okumadığı gerçeğiyle yüzleşecek ve yazmayı bırakacaksınız. Peki site hit arttırma ile ilgili nasıl bir çalışma yapılmalıdır?

1. Site Hit Arttırma ve Anahtar Kelime Analizi

Birçok yazar aynı hatayı yapıyor. Anahtar kelime analizi yapmak demek, bir tek anahtar kelime üzerinden bir makale kaleme almak demek değildir! SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? başlıklı makalemizde bu konuya detaylıca değinmiş olsak bile, yine üstünden biraz olsun geçmekte fayda var.

Anahtar kelime analizi, site hit arttırma ya da organik hit arttırma konusunda hayati önem taşıyor. Eğer anahtar kelime analizini doğru yaparsanız, okuyucu kitlenizin artması çok hızlı olacaktır. Web sitesi ziyaretçi arttırma yöntemleri arasında en gerekli ve en karmaşığı da analiz yapmaktır. Peki bu anahtar kelime analizini doğru yaparak site trafiği arttırma nasıl mümkün olacak? Hemen açıklayalım.

Öncelikle merak ettiğiniz bir konuyu Google’da aratın. Diyelim ki bu Senaryo Nasıl Yazılır? olsun. Bu üç kelimeyi Google’da arattığımızda en aşağıya iniyoruz ve ilgili aramaları görüyoruz.

site hit arttırma – anahtar kelime analizi

Hit arttırma yöntemleri arasında olmazsa olmaz diyebileceğimiz bir tanesi varsa o da anahtar kelime analizidir. O yüzden burayı dikkatle incelemenizde fayda var. Senaryo nasıl yazılır anahtar kelimesi ile alakalı olan diğer aramalar yukarıdaki görseldeki gibi. Yani yazınızın içerisinde kullanmanız gereken diğer anahtar kelimeler arasında en önemlileri bunlar. Neden? Çünkü senaryo nasıl yazılır anahtar kelimesiyle benzer aramalar tam olarak bu anahtar kelimeler üzerinden yapılıyor. Elbette bu kadar değil.

Google’ın Adwords isimli aracını duymadıysanız hemen incelemeye başlayın. SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? başlıklı makalemizde aşama aşama Adwords kullanımını anlatmıştık, tekrar etmeyelim, siz inceleyin.

Web sitesi hit arttırma konusunda yapacağınız anahtar kelime analizinin hayati önem taşıdığını tekrar etmek istiyorum. Eğer anahtar kelime analizini doğru yaparsanız, site trafiği arttırma konusunda çok büyük yol kat edebilirsiniz. Hatta şunu söyleyebilirim; ilk başlarda anahtar kelime analizi yapmak, yazı yazmaktan çok daha büyük emek gerektiriyor. Örneğin bir makaleyi bir saatte kaleme alıyorsanız, en başlarda anahtar kelime analizi için iki, hatta üç saat ayırabilirsiniz ve bu çok normaldir.

2. Site Trafiği Arttırma ve Backlink 

Backlink, bir sitenin otoriterliğini kanıtlamak açısından oldukça önemli. Peki backlink nedir? Örneğin, bir bloğunu var ve bu blog siteniz bir başka sitede öneriliyor ya da bloğunuza bir link çıkışı sağlanıyor. Bu link çıkışları sizin bloğunuzun popüler olduğunu ya da bir başka deyişle “kaliteli” olduğunu arama motorlarına gösteriyor. Arama motorları da sizin bloğunuzu üst sıralara çıkartıyor. Elbette daha detaylı anlatılabilir ama kafa karıştırmamak adına bu denli basit geçmekte fayda var.

Kitap Blogları listemizdeki bloglar, doğal olarak Yazar Olmak sitesi üzerinden bir backlink almış durumda. Örnek olarak bir bloğu  inceleyelim.

Ankara’dan Bir Okur

Alexa değeri çok iyi olmasa da, biraz üzerinde çalışma yapıp güncel yazılar paylaşsa ve Yazar Olmak gibi birçok siteden doğal backlink alsa, aslında Ankara’dan Bir Okur isimli blog çok daha fazla okuyucu kitlesine ulaşabilir. Backlink otoritesini anlayabilmek adına aşağıdaki görselleri incelemekte fayda var.

-Görsel 1-

Dünya işaretinin olduğu No Data yazan yer, sitenin Alexa dünya sıralamasını gösteriyor ve Traffi Rank in Country yazan yer ise, ülke sıralamasını. Hemen altındaki Sites Linking In yazan kısım, sitenin bakclinklerinin sayısını gösteriyor. Üstüne tıkladığımızda Alexa’nın sitesinde yer alan backlinklere ulaşabiliyoruz.

site hit arttırma – Alexa

-Görsel 2- 

Gördüğünüz gibi ikinci sırada Yazar Olmak yer alıyor. Bu, Ankara’dan Bir Okur isimli bloğun backlink sağlayıcıları arasında YazarOlmak.com’un da yer aldığını gösteriyor. Yani aşağıdaki listedeki 4 site, Ankara’dan Bir Okur isimli bloğa otorite sağlamış durumda.

site hit arttırma – Alexa

Peki neden backlink satın almamak gerekiyor? Çünkü backlink satın aldığınızda aylarca hiçbir backlink almamış olan siteniz, bir anda onlarca backlink alıyor ve arama motorları bunun elbette doğal olmadığını algılıyor. Üstelik satın aldığınız backlinkler site hit arttırma konusunda bir işe yaramadığı gibi, otoritesi düşük olan sitelerden olacağı için üstüne bir de sitenize zarar veriyor! İlla backlink satın almak istiyorsanız, bunu kesinlikle günde bir iki adetle sınırlayın ve birkaç haftaya hatta mümkünse aya yayın. Organik hit arttırma istiyorsanız, bu ince ayrıntılara dikkat etmelisiniz.

Bonus: Backlink Nasıl Alınır?

Hit arttırma amacınız varsa, backlink almanız bir noktadan sonra şarttır. Birkaç örnek ile backlink alma yöntemlerini sıralayalım.

  1. Senaryo nasıl yazılır, anahtar kelimesi üzerinden araştırma yaptınız ve rakiplerinizi incelediniz. Bu noktada bir forum sayfasında açılan bir başlık gördünüz; “senaryo nasıl yazılır?” içeriğinde de başlığı açan kullanıcının senaryo yazmak istediğiyle ilgili bir metin var ve soruya yanıt olarak sitenizdeki senaryo nasıl yazılır başlığına link vererek “bu yazımda detaylı anlatmıştım,” diyebilirsiniz. Bu backlink hem site otoritenizi sağlayacak hem de sürekli ziyaretçi almanıza yarayacaktır.
  2. Misafir yazarlık yapın. Yazar Olmak dahil olmak üzere birçok blog misafir yazarlara yer vermektedir. Site hit arttırma konusunda bu yapacağınız misafir yazarlıklar oldukça faydalı olacaktır. Diyelim ki denemeler kaleme aldığınız bir bloğunuz var ve organik hit arttırma konusunda sıkıntı çekiyorsunuz. Bir denemenizi ya da tanıtım yazınızı özgün ve Ekibe Katıl sayfasındaki kurallara uyarak gönderiyorsunuz ve bu yazıdan sitenize kurallardaki sayıda link çıkartıyorsunuz. İlk zamanlar pek faydalı gibi görünmeyebilir çünkü arama motorları bu backlinki birkaç ay içerisinde otoriter kılacaktır. Fakat ilerleyen süreçte işinize yarama olasılığı çok yüksek.
  3. Yorum yapın. Örneğin bir kitap eleştiri bloğunuz var ve Kitap Blogları  başlıklı yazımızda listelenmek istiyorsunuz. O halde bloğunuzun ismini küçük bir detay yazarak yorum olarak gönderin ve listemize ekleyelim. Listeye eklenmese dahi yaptığınız yorum artık bir backlinktir ve site hit arttırma konusunda oldukça işinize yarayacaktır.

3.  Site İçi Linkleme İle Ziyaretçi Sayısı Arttırma

Elbette site trafiği arttırma yöntemleri arasında site içi linkleme yaparak ziyaretçi sayısı arttırmak tek başına asla yeterli olmaz. Öncelikle anahtar kelime analizini ve SEO işlemlerini yapmak şart. Bu işlem, SEO’nun bir parçasıdır. Fark ettiyseniz yukarıdaki paragraflarda yazarolmak.com’un içerisindeki diğer yazılara “tamamen ilgili bir şekilde” link veriliyor. Bunun nedeni sizin daha çok bilgiye çok daha hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlamak. Peki bu arama motorları tarafından nasıl görülüyor dersiniz? Elbette faydalı bir içerik.

Web site hit arttırma konusunda site içi linkleme oldukça işinize yarayacaktır. Çünkü yukarıdaki örnekteki gibi, bu yazının konusu site hit arttırma ise, SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? konusuyla yakından ilgilidir, öyle değil mi? Web sitesi trafiği arttırma konusunda bilgi arayan birisi, elbette makale yazma konusunda da bilgiye ihtiyaç duyacaktır. Bu noktada hem size hızlı bir şekilde bilgi edinme şansı sunuyor hem de daha fazla ziyaretçiye ulaşabilmek adına arama motorlarında üst sıraları zorluyoruz. Çünkü bilgi paylaşılmalıdır. 🙂

Site içi link verme aynı zamanda hemen çıkma oranını da oldukça düşürecektir. Yani bir ziyaretçi gelip makaleye şöyle bir göz atıp “işe yaramadığını” düşünerek anında sitenizden çıkabilir ama site içi linkler sayesinde gözüne takılan yazıya bir anda geçebilir. Bu yüzden site hit arttırma konusunda olduğu kadar hemen çıkma oranlarını düşürmek konusunda da site içi linkleme oldukça önemli.

4. Diğer Önerilerle Site Trafiği Arttırma

Web sitesi hit arttırma yöntemleri sınırsız denebilecek kadar fazla. Bu yüzden sizlere oldukça basit bir şekilde site hit arttırma önerilerini madde madde vermek istiyorum. Çünkü diğer türlü kafanız karışacak, çünkü detaylara boğulacaksınız. Unutmayın ki Yazar Olmak bünyesinde blog yazarlığı gibi konularda genel bir bilgi vermeyi amaçlıyoruz.

  1. Başlık seçimine önem verin. Kullanıcıyı asla yanıltmayın.
  2. İçerikleriniz uzun olsun. Böylece hem daha doyurucu içerikler üretebilir hem de anahtar kelime kullanımını çok daha dengeli yapabilirsiniz.
  3. İçerik üretimini plana bağlayın. Organik hit arttırma amacınız varsa, arama motorları tarafından düzenli kabul edilmelisiniz. Haftada bir de olsa düzenli içerik yazın.
  4. Yazı aralıklarını çok uzun tutmayın. Mesela YouTube kanalı oldukça popüler olan Barış Özcan her hafta Pazar günü video yayınlıyor ve takipçileri videolarını Pazar günleri yayınladığını biliyor. Buna ben de dahilim ve kendisini izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.
  5. Siteye hit çekme programı ile hiçbir şekilde organik olmayan hit arttırma yöntemleri ile uğraşmayın. Vaktinizi ayırın ve SEO, makale, site hızlandırma gibi konuları öğrenmeye bakın.
  6. Sosyal medyayı aktif olarak kullanın. Blog yazılarınızı otomatik olarak paylaşan birçok eklenti var. YazarOlmak.com’da otomatik paylaşım eklentisi olarak Revive Old Post’u kullanıyoruz ve 4 saatte bir seçtiğimiz sosyal profillerimizde eski yazılar otomatik olarak paylaşılıyor. Hem backlink hem ziyaretçi!
  7. Liste oluşturun. Ütopya ve Distopya Nedir? Film ve Kitap Önerileri ya da  Bilim Kurgu Kitap Önerileri gibiBöylece okurlarınız sitenizde daha fazla zaman geçirecek hatta sitenizi favorilere ekleyecektir.
  8. Mümkünse röportaj ya da inceleme paylaşın. 5 Soru İle “Yazar Olmak” bu konuda bir örnek teşkil edebilir.
  9. Yazar Kafe gibi önemli aracılarla çalışın. Yazar Kafe ana sayfasında çıkmanız demek, en az bin kişinin sitenizi paylaşılan yazı üzerinden ziyaret etmesi anlamına geliyor!
  10. Web sitesi hit arttırma konusunda mobil uyum oldukça önemli. Web sitenizi mobil uyumlu hale getirmezseniz, site ziyaretçi sayısı arttırma konusunda çok yol kat edemezsiniz.

Site hit arttırma konusunda oldukça önemli detaylara değindiğimizi düşünüyorum. Unutmayın, yapay hit arttırma hiçbir işinize yaramaz. Yapmanız gereken en önemli şey, organik hit arttırma konusu üzerine yoğunlaşmaktır.

Web sitesi trafiğini artırmak için kullanabileceğiniz birkaç etkili yöntem vardır. İşte site hit arttırma yöntemlerinden bazıları:

1. Kaliteli İçerik Üretin: İçeriğinizin kaliteli, ilgi çekici ve özgün olmasına özen gösterin. Kullanıcılarınızın ilgisini çekecek, sorunlarına çözüm sunacak ve değerli bilgiler içeren içerikler paylaşın.

2. SEO Optimizasyonu Yapın: Arama motoru optimizasyonu (SEO), web sitenizin arama motorlarında daha iyi sıralamalar almasını sağlar. Anahtar kelimeleri hedefleyen optimize edilmiş başlık etiketleri, meta açıklamaları, URL yapılandırması ve iç bağlantılar gibi temel SEO faktörlerini gözden geçirin.

3. Sosyal Medya Pazarlaması: Sosyal medya platformlarında aktif olun ve hedef kitlenizin bulunduğu kanallarda yer alın. İçeriğinizi paylaşarak, etkileşimleri artırabilir ve web sitenize trafik çekebilirsiniz.

4. E-posta Pazarlaması: E-posta listenizi oluşturun ve abonelerinizle düzenli olarak iletişim kurun. Değerli içerikler, promosyonlar ve haber bültenleri gibi e-posta pazarlama yöntemlerini kullanarak web sitenize trafik yönlendirebilirsiniz.

5. İşbirlikleri Yapın: İlgili sitelerle işbirliği yaparak, ortak içerikler oluşturabilir veya karşılıklı backlink alışverişi yapabilirsiniz. Bu, daha geniş bir kitleye ulaşmanızı ve trafiği artırmanızı sağlayabilir.

6. Guest Blogging: Diğer web sitelerine misafir yazılar göndererek, hedef kitlenizin olduğu platformlarda görünürlüğünüzü artırabilirsiniz. Bu şekilde, yeni kitlelere ulaşabilir ve web sitenize trafik çekebilirsiniz.

7. Online Reklamcılık: Google Ads, sosyal medya reklamları ve diğer çevrimiçi reklam platformları aracılığıyla hedeflenmiş reklamlar vererek web sitenize trafik çekebilirsiniz.

8. İnteraktif İçerikler Oluşturun: Anketler, yarışmalar, quizler ve interaktif içeriklerle kullanıcıların katılımını teşvik edin. Bu, kullanıcılarınızın web sitenize daha fazla zaman harcamasını ve geri dönmesini sağlayabilir.

9. Hızlı ve Duyarlı Bir Web Sitesi Sunun: Web sitenizin hızlı yüklenmesini ve mobil cihazlara uyumlu olmasını sağlayın. Kullanıcı deneyimini geliştirmek, ziyaretçilerin sitenizde daha fazla zaman geçirmesini sağlayabilir.

10. Analiz ve İyileştirme: Web analiz araçlarını kullanarak trafiği izleyin, kullanıcı davranışını analiz edin ve sitenizi sürekli olarak iyileştirin. Hangi içeriklerin daha popüler olduğunu, hangi kaynaklardan trafik geldiğini ve dönüşüm oranlarını takip edin.

Bu yöntemleri kullanarak web sitenizin hitini artırabilir ve hedef kitlenizin dikkatini çekebilirsiniz. Her web sitesi farklı olduğu için, hangi yöntemlerin en etkili olduğunu deneyerek ve sonuçları izleyerek belirleyebilirsiniz.

Related posts

SEO İçin En Doğru Anahtar Kelime Araştırması

Admin

Organik Hit Hizmeti Nedir ve Ne İşe Yarar

admin

9 Önemli Site İçi Optimizasyon Kuralı

Admin

Yorum Bırakın