Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Öne Çıkanlar Seo Dersleri

Backlink Paketleri

Backlink Paketleri Detaylı İnceleme
Backlink Paketleri Temelden İleri Düzeye Rehber

İçerikler

Backlink Paketleri Nedir

Google başta olmak üzere arama motorları geçen yıllar içerisinde algoritmalarında sürekli güncellemeler yaparlar fakat backlink paketleri tüm algoritmalarda kilit rolünü korumaktadır. Bu rehber makalemizde en temelden başlayarak backlink paketleri hakkında merak ettiklerinizi yanıtlayacağız.

Yeni başlayan arkadaşlarımızdan bu konuda gelen; backlink nedir nasıl yapılır, backlink nedir örnek verebilir misiniz, backlink vermek nedir, backlink nedir ne işe yarar gibi farklı sorularına yanıt olacak rehber makalemize geçmeden önce işin mantığını bir örnekle açıklayabiliriz.

Bu içerik sayesinde Backlink Paketleri Nedir? sorusunun cevabını ve en doğru hizmeti almak için dikkat etmeniz gereken bilgileri öğreneceksiniz. Ayrıca içerik sonrasında aklınıza takılan tüm sık sorulan sorulara hızlı cevaplar alabileceksiniz. İçeriğin uzun olması sizi korkutmasın, okurken keyif alacaksınız.

Seorazzi.com

Backlinklerin Mantığı Nedir?

Bir ürün alacağınız zaman internette o ürün hakkında araştırma yaparak yorumları okuyorsunuzdur. Bu yorumlar bazen Youtube inceleme videoları bazen forum yada sözlük gibi sitelerinde yazılan yorumlar oluyor. Bu yorumlar size referans oluyor ve alacağınız ürün hakkında olumlu yada olumsuz bir karara varmanızda önemli rol oynuyor. İşte backlinklerde temel olarak Google, Yandex ve diğer arama motorlarına gönderilen sizin siteniz hakkındaki referanslardır. Arama motorları bu backlinkleri sizin sitenize yapılan bir tavsiye olarak görür ve sıralamada sizi üst sıralara taşır.

Backlink Almak ve Vermek Nedir?

İnternet sitenize backlink almak demek farklı bir sitenin sizin sitenize bağlantı vermesi demektir. Backlink vermek hakkında nofollow ve dofollow link yapıları, tittle kullanımı gibi terimleri ve ipuçlarını yazımızın devamında örnekler ile açıklayacağız.

Dofollow backlink yapısında link verilen siteye kefil olduğumuzu arama motorlarına bildirirken Nofollow olanlarda ise herhangi bir sorumluluk kabul etmeden linkleri paylaştığımızı bildiririz. Backlink alırken en çok tercih edilenler dofollow olanlardır. Tüm linklerin dofollow yapıda olması sitenize gelen bağlantıların organik yollardan alınmadığının arama motoru botları tarafından düşünülmesine sebep olabilir. Bu yüzden dofollow ile birlikte nofollow ve hatta son dönemde popüleritesi artan sponsored backlink ve friend backlink yapılarını da kullanabilirsiniz.

Örnek Dofollow Link Yapısı: <a href=”https://seorazzi.com” rel=”dofollow” title=”Backlink Paketleri”>Backlink Paketleri</a>

Bu örneğimizde Seorazzi.com adresine, dofollow olarak “Backlink Paketleri” kelimesinden bağlantı vermiş oluyoruz.

Backlink Paketleri Ne İşe Yarar?

Backlink Paketleri İnceleme & İpuçları
Backlink Paketleri İnceleme & İpuçları

Farklı sitelerden bağlantılar aldığınızda arama motorlarının SEO algoritmaları bu backlinkleri sizin sitenize yapılan tavsiyeler olarak değerlendirecektir. Sitenizi Google başta olmak üzere arama motorlarında ilk sıralara çıkarmak istiyorsanız alacağınız kaliteli backlinkler ile bunu sağlayabilirsiniz. Backlinkler tek başına etki etmeyecektir ama Site İçi SEO çalışmalarını tamamladıysanız; tasarım, hız, içerik gibi adımları attıysanız geriye Site Dışı SEO kaldıysa Profesyonel Backlink Paketleri ile sitenizin ihtiyacı olan ivmeyi yakalayabilirsiniz.

Backlink Alınacak Sitenin İndeks Sayısının Önemi

Backlink paketleri içerisinde yorum backlink, forum tanıtımı, profil backlink, edu veya gov sitelerden backlink, tanıtım yazısı içerisinden alınan backlink gibi farklı çeşitlerde alınmaktadır. Bu şekilde harmanlanmış backlinkler eğer kaliteli ise sitenize katkı yapabilir. Lakin bu linklerin sahipleri 3. şahıs kişilerdir ve linklerinizi kaldırabilirler.

Örneğin Ekşi Sözlük sitesi otoriter bir sitedir ve buradan alacağınız backlink sitenize değer katar. Lakin aldığınız backlinkin reklam olarak özellikle verildiğini site yetkilileri gördüğünde bu linki sileceklerdir. Kısa süreli eklenen ve çıkarılan backlinkler size faydadan çok zarar getirecektir. Zararlı backlinkleri ve nasıl zararlı backlinklerin Google araçlarından reddedilerek sitemiz ile olan bağlantısını kaldıracağımızı yazımızın devamında anlatacağız.

Ayrıca bu tarz backlinkler size sadece 1 adet sayfadan çıkış yapılmasını sağlarken footer backlink aldığınızda sitenin Google sonuçlarında görünen indeks sayısı kadar backlink almış olursunuz. Yani 1 adet linkinizi bıraktığınız sayfa yerine binlerce indeksli sitelerden binlerce adet backlink almış oluyorsunuz. İşte footer backlinklerin vurucu gücü buradan geliyor.

Kesintisiz Backlinkin Önemi

Seorazzi.com olarak backlink paketleri hizmetimizde sadece kendimize ait sitelerimizden link çıkışı yapılmaktadır. Kendi sitelerimiz olduğu için hiçbir zaman sitelerinize verilen linkler hizmet süresi bitmeden kaldırılmaz. Hizmette kesinti olmaması için tüm sitelerimizin Cloudflare ayarları yapılmıştır. Tüm sitelerimizde sunucu hizmeti aldığımız Hosting firmalarımızdan haftalık ful yedek hizmeti almaktayız. Bu önlemler sayesinde sitelerimiz aralıksız hizmet vermeye devam etmektedir.

Arama motorları aldığınız linklerin sürekliliğine önem verirler. Kısa süreli backlink almak hem size hemde link aldığınız siteye zarar vermektedir. 2006-2015 Yılları arasında backlink aldıktan saatler sonra sıralamada yükseliş görülürken; son güncellemeler ile Google’ın backlinklere değer vermesi için 1 ile 3 ay arasında bir zaman geçmesi gerekmektedir. Yani bunun anlamı alacağınız backlinklerin etki etmesi için en az 1 ay süre geçmelidir. Bu sebeple backlink hizmetleri tüm ajanslar tarafından en az 1 aylık olacak şekilde verilmektedir.

Backlink Çeşitleri Nelerdir?

Yukarıdaki örnekte olduğu gibi nasıl bir ürün alacağınızda farklı kaynaklara başvuruyorsanız (Youtube video incelemeleri, forum ve sözlük sitelerindeki yorumlar vb.) backlinkleri de farklı kaynaklardan alabilirsiniz. Aynı örnekteki mantıkla arama motoru farklı kaynakların size referans olduğunu düşünecektir.

Forum sitelerinin tanıtıma izin verilen bölümlerinden, blog sitelerinin yorum yaz kısımlarından, üye olunan sitelerin profil kısımlarına kendi site adresinizi yazarak, Sözlük sitelerinde linkinizi paylaşarak, Vikipedi sitesinden backlink alarak farklı çeşitlerde backlink alabilirsiniz. Örnekteki gibi siz nasıl alacağınız hakkında yorumlar okuyor, inceleme videoları izliyor kısaca farklı kaynakların incelemelerine ve tavsiyelerine bakıyorsanız Google arama motoru da bu tarz farklı kaynakların size tavsiyede bulunmasına önem veriyor.

Footer Backlink Nedir, Farkları Nelerdir?

Yorum, forum, profil vb. backlinklerden aldığınızda yada tanıtım yazısı aldığınızda ilgili adresten sadece 1 adet backlink alıyorsunuz. Footer aldığınızda ise siteye ait tüm sayfalarından link alıyorsunuz. Bu sayede siteye ait 1.000 adet Google arama motorunda indekslenmiş sayfa varsa siz aslında 1k backlink almış oluyorsunuz. 15 adet siteden footer backlink aldığınızda takribi 15.000 adet backlink almış oluyorsunuz.

Spam Backlink Nedir, Analizi Nasıl Yapılır

Spam Backlin Analizi ve Temizliği Nasıl Yapılır ?
Spam Backlin Analizi ve Temizliği Nasıl Yapılır ?

Çeşitli kaynaklardan aldığınız backlinklerden yeterince verim alamayabilirsiniz. Bilinçsiz olarak alınan backlinkler sitenize faydadan çok zarar da verebilir. Nasıl ki sözüne güven olmayan, itibarsız yada yeterince yetkin olmayan birisi size tavsiyede bulunduğunda dikkate almıyorsanız; arama motorları da kaliteli olmayan yada zararlı olarak bildikleri sitelerden aldığınız backlinklere itibar göstermezler.

Profesyonel backlinklere değinmeden önce sizlere zararlı backlinkler ve nasıl zararlı backlink analizi yapabileceğiniz hakkında bilgiler vermek istiyoruz. Global dilde zararlı backlinkler “spam backlink” olarak da bilinmektedir. MOZ otoritesi tarafından belirlenen metriklere göre spam skoru yüksek olan kaynaklardan alacağınız linklerin sitenize zarar vereceği konusunda SEO uzmanlarının çoğu görüş birliği içerisindedir.

İlginizi Çekebilir: Google Spam Backlink Silme İşlemi

Bir sitenin spam skoru aldığı backlinklerin kalitesine göre yükselmektedir ve aşağıdaki grafiğe göre sitenize vereceği zarar değişmektedir. Belli bir seviyenin altında yer alan spam skorun sitenize bir olumsuz etkisi olmayacaktır. Yüksek spam skor değerine sahip backlinklerden ise kaçınmanız gerekemektedir. MOZ adresine ücretsiz üye olarak 1 aylık deneme hesabı alabilir ve sitenize ait backlink analizini kendiniz ücretsiz olarak yapabilirsiniz. Google üzerinden “spam skor sorgulama” ve benzer aramalarla bulacağınız sorgulama siteleri de verileri MOZ’un kendi sitesinden çekmektedir. Bu sitelerdeki veriler güncel olamayabiliyor ama içlerinde prepostseo adresi güvenebileceğiniz ve ücretsiz sorgulama yapabileceğiniz bir adres olarak tavsiyemizdir.

Ücretsiz DA, PA ve Spam Skor sorgulama: https://www.prepostseo.com/domain-authority-checker

İlginizi Çekebilir: Page Authority ve Domain Authority Nedir?

Backlinklerin Kalite Puanı Nasıl Ölçülür

Backlink Skoruna Etki Edenler
Backlink Skoruna Etki Edenler

Backlink kalitesini ölçmede size MOZ ile birlikte Ahrefs otoritesinin backlink skor puanını da dikkate almanızı önermekteyiz. Bu otoriteler sitenize ait tüm backlinkleri botları aracılığı ile sürekli tararlar ve backlink puanınızı güncel tutarlar.

Moz tarafında Domain Authority (DA) ve Page Authority (PA) olarak adlandırılan değerler sitenizin ana domain ve alt sayfalara aldığı backlinklerin kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Bu değerler ne kadar yüksek olursa sitenizin backlink skoruda o kadar yüksek demektir.

Ahrefs tarafında ise Domain Rating (DR) değeri ve (UR) değeri olarak backlink skor değerleri adlandırılmaktadır. Ahrefs için linkteki bağlantıdan ücretsiz olarak sorgulama yapabilir ve yine ücretsiz hesabınız ile sorguladığınız adrese ait en iyi 100 backlinkin listesini görebilirsiniz.

Ahrefs Ücretsiz Backlink Analizi: https://ahrefs.com/tr/website-authority-checker

Çok Sayıda Link Veren Sayfalardan Backlink Almak

Bu bölüme kadar backlinkler hakkında temel bilgileri ve backlinklerin kalite skorları hakkında otoritlerden nasıl değerlerinizi öğrenebileceğinizi öğrenmiş olduk. Bu kısımda ücretsiz backlink alırken yapmamanız gereken hataları örnekler ile inceleyeceğiz.

Ücretsiz olarak backlink alabileceğiniz kaynaklar genelde çok fazla kişi tarafından kullanılan kaynaklardır. Blogların yorum yapılan sayfalarından kendi sitenize backlink alabilir yada forum sitelerinin tanıtım bölümlerinden kendinize backlink alabilirsiniz.Yorum backlink yada forum tanıtımı olarak arama motorlarında arayarak çok sayıda kaynak bulabilirsiniz. Fakat bu tarz sitelerde binlerce ve hatta bazen milyonlarca link çıkışı olduğu için arama motorları tarafından spam olarak algılanmakta ve sitenize faydadan çok zarar vermektedir.

Arama motorlarının düşünme mantığı temelde insanların düşünme mantığına yakındır. Örneğin bir arkadaşınıza ürün danıştığınızda sizin için bu ürün iyidir, buda iyidir, buda iyidir diye binlerce farklı markaya referans oluyorsa onun sözüne güvenemezsiniz. Arama motorlarıda çok sayıda link çıkışı yapılan sayfaları zararlı site olarak görürler ve bu sitelerden aldığınız bağlantılarda sizin sitenize zarar vermektedir.

Hacklink Nedir, Zararlı Mıdır?

Backlink ve Hacklink temel olarak aynı işe yaramaktadır. İkisinde de istediğiniz özel url yapısı ile anahtar kelime ve websitenizin linkine çıkış yapılmaktadır. Aradaki tek ve temel fark ise backlinkleri website sahipleri size sağlarken hacklink işleminde ise site sahibinin izni olmadan, illegal yollar ile size link hizmeti verilmektedir.

Hacklink aldığınız site sahiplerinin bu işlemden haberi yoktur ve hacklink hizmeti verenler illegal yollar ile bu linkleri ilgili sitelere eklemişlerdir. Site sahipleri linkleri gördükleri zaman sitelerinden kaldırırlar. Arama motorları linklerin uzun süreli olmasına önem verir. Kısa süre içerisinde eklenen ve kaldırılan linkler size faydadan çok zarar olarak dönecektir. Bu yüzden hacklinkten uzak durmanızı önermekteyiz.

Profesyonel Backlink Paketleri

Profesyonel backlink paketleri alacağınız zaman dikkat etmeniz gereken detaylar; link alacağınız sitelerin yukarıda belirttiğimiz metrikleri MOZ; DA ve PA değerleri yüksek, Spam Skor değeri düşük ve Ahrefs DR değeri yüksek olmaldır. Kendisi otorite haline gelmiş ve temiz spam skorlu sitelerden alım yaparsanız gereken ivmeyi yakalayabilirsiniz.

Seorazzi.com Profesyonel Backlink Paketleri hizmetlerimizde yer alan sitelerimizden backlinkler dışında herhangi bir link çıkışı yapmamaktayız. Çoğu ajans size footer link satışı yapacağı sitelerden günde onlarca tanıtım yazısı satarak çok fazla site hakkında referans makaleler yayınlamakta ve bu makaleler ile farklı kaynaklara dış link vermektedir. Bizim sitelerimizde bu tarz tanıtım yazıları yer almaz. Sadece footer backlink çıkışı yapılır. Çok fazla satış yapıp düşük etkili backlink hizmeti vermek yerine sizlere az link çıkışı yapılan sitelerden hizmet veriyoruz. Bu sayede sitelerimizin gücü çok fazla linke dağılmamış oluyor ve sadece footer backlink alan müşterilerimizin sitelerine güçlü etki olarak sonuç veriyor.

Backlink Paketleri Ne Kadar Alınmalı ?

Bu sorunun cevabı uzmanlık gerektirse de temel olarak Ahrefs ve Moz üzerinden rakiplerinizin backlink sayılarını ve kalitelerini sorgulayarak sektörel bazlı backlink çalışmaları hakkında fikir edinebilirsiniz. Her kelimenin farklı bir zorluğu ve rekabeti olduğu için yeterli miktarda backlinkin hesaplanmasını işin uzmanlarına bırakmanızı öneriyoruz. İletişim kanallarımızdan bizlerle iletişime geçerek sizler için en uygun çalışmayı analiz edip ücretsiz rapor olarak sunmaktan ve çözüm ortağınız olmaktan mutluluk duyacağız.

Seorazzi Backlink Paketleri Site Listesi: https://seorazzi.com/blog/site-listesi/

İsterseniz toplu yada uzun süreli alımlarda artan özel indirimli tekliflerimiz için isterseniz sadece selam vermek için bile olsa bize ulaşabilir ve ücretsiz olarak sorularınıza yanıt alabilirsiniz.

Faturalı Backlink Hizmeti

Seorazzi.com vergi mükellefidir ve kurumsal müşterilerine alınan backlink hizmeti karşılığında fatura kesmektedir. Tüm fiyat tekliflerimizi KDV dahil olarak iletmekteyiz. Kurumsal müşterilerimizin fatura bilgilerini iletiyor olması backlink paketleri hizmeti için fatura iletebilmemiz için yeterlidir.

Related posts

Kırık Link İnşası Tekniği

Admin

En Etkili Site Hit Arttırma Yöntemleri

admin

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)’nun 25 Yıllık Evrimi

Admin

Yorum Bırakın