Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Google Hizmetleri

Google Haberler (News) Hakkında Merak Edilenler

İçerikler

Google Haberler (News) Hakkında Merak Edilenler

Google Haberler'de sıralamaya girme
Google Haberler (News) Nedir?

Google Haberler (News) hakkında sitemize gelen sorular üzerine genel bir rehber hazırladık.

Google Haberler (News) Nedir?

Google Arama Motoru tarafından geleneksel haber deneyiminin ötesinde daha fazla kişiselleştirilebilir bir okuyucu deneyimi sağlamak adına oluşturulmuş bir haber hizmetidir.

Google Haberler servisinde, ilgili konu başlığına birden fazla sayıda bağlantı verilerek kullanıcının ilgi alanıyla alakalı daha fazla yayıncıya ulaşabilmesi ve seçtiği içeriğe ait siteye direk yönlendirilmesi esas alınır.

Google Haberler (News)’de Arama Sıralaması Neye Göre Belirlenir?

Makalelerinizin kalitesi, makale içindeki multimedya içeriklerin varlığı ve seçili haberin kullanıcılar tarafından gerçekleştirilen görüntülenme sıklığına göre siteler Google Haberler’de yer alır.

Haber sitesi kategorisi diğer birçok farklı kategoriye göre çok sayıda içeriğin anlık güncellenmesiyle oluştuğu için, botlar tarafından alaka düzeyi, içeriğin ilgili konunun gerçekleştiği andan itibarenki zaman aralığı ve çeşitlilik unsurları göz önünde tutulur. İçerik kadar, ilgili konu başlıkları ve açıklama alanları da sitelerin sıralamasında etkindir. Eğer çok fazla yayıncı tarafından atılan bir başlığa sahipseniz, itibarı yüksek siteler her daim sizin önünüzde yer alacaktır.

Google bu hizmette, siyasi görüşleri ya da ideolojileri göz önünde bulundurmaz.

Google Haberler (News)’de Etkin Olmak İçin Ne Tür İçerikler Oluşturulmalı?

Google bu alanda birçok kalite yönergesi belirlemiştir. Bir sitenin bu alanda kabul görmesi için gerekli şartlar şunlardır;

1. İçerik

Google Haberler servisine kabul edilmek için en gerekli konu içeriklerinizin kullanıcı baz alınarak oluşturulmasıdır. Burada Google tarafından talep edilen konu, içeriklerinizin kullanıcıların ilgisini çekecek ve güncel haberler olmasıdır. İstisnalar hariç salt içerikler Google tarafından kabul görmez. (Nasıl yapılır içerikleri, hava tahminleri, hisse senedi verileri vs.)

2. Habercilik Standardı

Google Haberler (News) alanı bir blog dizini değildir. Yapılan işin habercilik olduğu ve bunun sorumlulukları içerik sağlayıcı tarafından bilinmeli ve uygulanmalıdır. Bir kamu hizmeti gerçekleştirildiği unutulmamalı ve içerikler kendiniz tarafından oluşturulmalıdır. Sitede atıfta bulunulan haberler mümkün mertebe minimumda tutulmalıdır. Yoksa bu spam içerik ürettiğiniz izlenimi verir.

3. Uzmanlık

Habercilik bir uzmanlık alanıdır. Güncel konularda bir haber makalesi yayınlayan kişi, okuyucusuna bu konuda yetkinlik, derinlik ve analiz gücüne sahip olduğunu taahhüd eder. İçeriklerinizi oluştururken mümkün mertebe bu üç ayak üzerine inşa etmelisiniz.

4. Dilbilgisi

Google tarafından en çok dikkat edilen unsurların başında kullanıcı deneyimi gelir. İçerikleriniz kullanıcıların okumasını güçleştirecek şekilde yazılmamalıdır. İçerik mümkün mertebe okuyucunun dikkatini dağıtmayacak şekilde reklam alanlarına mesafeli ve video içeriklerden uzak tutulmalıdır. Çok fazla multimedya içerik, bu kategoride istenmeyen unsurların başında gelir.

İçeriklerim Neden Google Haberler’de Gözükmüyor?

Google News servisine dahil bir siteniz varsa, unutulmaması gereken konu içeriklerinizin tek tek ele alınarak indekslenmediğidir. Servis çevrimiçi siteleri tarar ve bulduğu içerikleri listeler. Elle dizine eklenme söz konusu değildir.

İçeriklerinizin görüntülenip görüntülenmediğini öğrenmek için site: operatör adınızı yazarak görüntüleyebilirsiniz.

Eğer eksik içeriklerinizin olduğu konusunda bir şikayetiniz varsa, Google Haberler (News) servisinden güncelleme talebinde bulunabilirsiniz.

Bir içeriğin Google Haberler servisinde yer alamamasının belli başlı nedenleri vardır. Bunlar,

  1. İçerikleriniz kalite yönergelerine uygun değildir.
  2. Robot.txt dosyanız içerikleriniz bir kısmını engelleyici kod barındırıyordur.
  3. Başlıklarınız özgün değildir.
  4. Yetersiz içerik bulunuyordur.
  5. Tarih ve Başlık bilgisine ulaşılamıyordur.

Google News servisi için ayrı bir sitemap oluşturmanız gerektiğini unutmayın.

Az önce de belirttiğimiz gibi Google News servisi oldukça geniş bir ağa sahiptir ve bu ağda birçok site daha fazla kullanıcıya erişmek için sayfalarını sürekli güncel tutmalılardır. Kopya içerikler algılandığında, bu sonuçlar sıralamadan çıkartılır ve devamında site tamamen sistemin dışına atılır.

İçeriklerinizin güncelliği, çeşitliliği, metinsel alanların zenginliği ve en önemlisi özgünlüğü bu alanda en çok dikkat edilen yönergelerdir.

Doğru title ve alt etiketler sitelerinizin sıralamadaki yerine etki eden teknik faktörlerin başında gelir.

Google’ın diğer servislerini etkin kullanmak, sizin Haberler servisine dahil edilip edilmemenizi etkilemez. Çoğu kullanıcı Adsense ya da Adword kullanımı konusunda Google tarafından olumlu bir geçmişe sahip olmalarının inceleme aşamasında olumlu referans sunacağını zanneder ki, bu tamamen yanlış bir düşüncedir.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, Google Haberler dizinine ait bir sitenin ismini değiştirirken yaşanmaktadır. Bu tip bir uygulama öncesi muhakkak Google’ın ilgili servisini durumdan haberdar edin. Aksi takdirde, siteniz aramalardan çıkartılır.

Google News servisi hakkında en çok sorulan soruları yanıtlamaya özen gösterdiğimiz bu yazımıza, konu altına bırakacağınız diğer sorularınızla da katkı sağlayabilirsiniz.

Related posts

Google Search Console Verilerinizi Kontrol Edin

admin

Google Adsense Başvurumu Neden Kabul Etmiyor?

Admin

En İyi Adsense Reklam Yerleşimi Nasıl Yapılır?

Admin

Yorum Bırakın