Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Google Hizmetleri

Google Search Console Verilerinizi Kontrol Edin

İçerikler

Google Search Console Verilerinizi Kontrol Edin

Birçok Webmaster’ın internet sitelerindeki veri ve analizlerini gerçekleştirdiği Google Webmaster Console’da meydana gelen bir hata kullanıcıları telaşlandırdı.

Google Search Console Nasıl Kullanılır
Google Search Console

Google Search Console Nedir?

İnternet sitesi sahibi hemen her kullanıcının ilk başvurduğu kaynakların başında Google Search Console geliyor. Sitelerinizin trafik ve hit dönüşümünü, birtakım SEO analizlerini ve site hatalarını kolayca bu konsol yardımıyla gerçekleştirebiliyorsunuz. En önemlisi, sitemap ile dizine eklenmek için gönderilen linklerin ne kadarının arama motoru tarafından okunduğunu görmek de mümkün.

Google Search Console ile İlgili Son Dakikalar

Özellikle son bir haftada birçok kullanıcının Google Search Console üzerinden takip ettiği sitemap analizlerinde gerçekleşen ciddi dalgalanmalar endişe yarattı. Kullanıcıların olması gereken sayfa sayısının aniden artış göstermesi ya da indekslenen sayfa sayılarındaki ani düşüşler gözleri Google’a çevirdi.

Google’ın tecrübeli analistlerinden biri olan Garry Illyes, gün içinde kullanıcılardan gelen şikayetler üzerine Twitter hesabından bir yanıtla durum hakkında bilgi verdi.

Garry Illyes, sorunun kendileri tarafından bilindiği ve gerekli çalışmaların yürütüldüğü açıklamasında bulundu.

14 Temmuz’da kullanıcıların hesaplarındaki indeks sayılarında ani dalgalanmalar olması sonrası webmaster platformlarında başlayan tartışmalar neticesinde, yoğun bir raporlama gerçekleşti. Sorunun devam etmesi üzerineyse konu Google’a ait diğer platformlarda da ciddi şekilde dile getirildi.

İnternet sitenizde eğer son günlerde özellikle sayfa indekslerinizde ciddi dalgalanmalar yaşamaya başladıysanız, bu durumla ilgili endişelenmemenizde fayda var. Sorunun ufak bir bug sebebiyle meydana geldiğini açıklayan Google analistleri, konu hakkında gerekli çalışmaları gerçekleştirdiklerini açıkladılar.

Şu an için Google’a yansıyan şikayetlerin çoğunluğu İngilizce içerikli web sayfaları tarafından rapor edilmiş görünüyor. Yine de Türkçe içerikli sitelerinizin de bundan etkilendiğini düşünüyorsanız kaygılanmanıza gerek yok.

Kullanıcıların aslında en çok endişelendikleri konunun başında, bu dalgalanmanın site sıralamalarına etki edip etmeyeceği ve indeks alan sayfalarınızın Google tarafından herhangi olumsuz bir hareket olarak algılanıp algılanmayacağıydı. Konuyla ilgili olarak yapılan tüm açıklamalarda, kullanıcıların bu konuda da bir endişe yaşamamaları gerektiği açıklandı. Yani eğer Google Search Console hesabınızda buna benzer bir sorun yaşadığınızı gözlemlediyseniz müsterih olabilirsiniz.

Konuyla ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü ve önümüzdeki günlerden itibaren indeks hareketlerinin normale döneceği bilgisini rahatlıkla verebiliriz.

Related posts

Google Haberler (News) Hakkında Merak Edilenler

admin

Google Adsense Başvurumu Neden Kabul Etmiyor?

Admin

En İyi Adsense Reklam Yerleşimi Nasıl Yapılır?

Admin

Yorum Bırakın