Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Seo Dersleri

Organik Hit Hizmeti Nedir ve Ne İşe Yarar

İçerikler

Organik Hit Nedir Örnek Anlatım

Organik hit hizmeti nedir ve ne işe yarar? Programları ve fiyatları hakkında incelemeler ile organik hit  hizmetini örnekler vererek basitçe izah etmeye çalışacağız arkadaşlar.

Bir dükkanın önünden geçerken içerisinin çok fazla kalabalık olduğunu görürseniz demekki buranın ürünleri iyi yada fiyatlarında ciddi bir avantaj durumu var diyerek dükkanı ziyaret etmek istersiniz. İşte organik hit hizmetini de en temel ve kısa olarak bu mantıkla düşünebilirsiniz arkadaşlar.

Anlık hit nedir ve ne işe yarar sorunuzun cevabı ise bu gelen hitin sürekli olarak sağlanması ve sürekli olarak sitede istenen sayıda ziyaretçinin var olduğunun Google’a gösterilmesidir.

Organik Hit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Organik Hit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Organik Hit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Organik hit hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken üç ana kural vardır. Bunlarda yapacağınız hatalı bir alım sitenize faydadan çok zarar olarak etki edebilir.

Google Analytics

Google tarafından ücretsiz hizmet veren Google Analytics sayesinde ücretsiz olarak web sitenize gelen hit ve kaynağını görebilirsiniz. Analytics üzerinden görünmeyen ve kaynağı Google üzerinden görünmeyen hit organik değildir. Bu yüzden ilk kontrol etmeniz gereken yer burası olmalıdır.

Trafiğin Geliş Noktası

Organik hit dediğimiz arama motoru (yani en çok kullanılan Google) vasıtası ile sitenize arama yapılarak girilmesi demektir. Belli bir siteden yönlendirmeli link alırsanız bu organik hit alımı değil yönlendirmeli trafik olmaktadır ve etkili olsa dahi organik hit kadar etkili değildir. Bu yüzden mutlaka Google üzerinden hedef kelime araması yapılarak siteye girilmelidir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi yine Analytics üzerinden kontrollerinizi yapabilirsiniz arkadaşlar.

Hedef Kelime İle Ziyaretçi Gelmesi

Hedef kelime ile arama yaparak gelen ziyaretçiler ilgili kelimede sıralamada yükselmenizi sağlayacaktır. Google algoritması karışık gibi görünsede aslında temele indiğinizde her şey kendi içinde oldukça tutarlı görünmektedir. Siteye ziyaretçi hedef kelime ile Google üzerinden arama yaparak geliyor, sitede uzun süre kalıyor ve bu veriler Analytics üzerinden göründüğü için Google arama motoruna bildirilmiş oluyor. Google’da demekki bu kelimeyi arayarak siteye giren kişiler sitede uzun süre kaldığına göre demekki bu site aranan şeye yanıt verebiliyor diye düşünüyor.

Sitede Kalma Süresi

Hit hizmetinde gelen ziyaretçiler geldiği gibi çıkış yaparsa bu durumda arama motorları sizin sitenizi kötü bir site olarak düşünüp sıralamada gerilere atacaktır. Ziyaretçi geldiği gibi çıkıyorsa yani hemen çıkma oranı diye adlandırılan oran yüzdesi yüksek ise bu durumda ya sitenize istemeden girmiştir (istenmeden açılan pop up reklamlar gibi) yada sitenizde bir sorun görüp çıkmıştır. Genelde kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olmayan, geç yüklenme gibi sorunları olan sitelerden ziyaretçiler hemen çıkmaktadır. Ziyaretçiler en az 30-40 saniye gibi bir süre ve mümkünse daha uzun süre sitede kalmalıdır. Bunu sağladığınızda aldığınız hizmete Google değer verecek ve sitenizi üst sıralara taşıyacaktır.

Organik Hitin Miktarı

Alanında otoriter olan siteler ile rekabet etmek için sabırlı olmak gerekiyor. Google siteye giren kullanıcıların mouse hareketlerine kadar takip ederek sayfa üzerindeki hareketleri ısı haritası şeklinde görecek kadar akıllı. Üstelik bu teknolojiyi onlarca yıl öncesinden beri sürekli geliştiriyor. Bizde organik hit alırken rakiplerimizin bu avantajını geçmek için onlardan daha fazla organik hit alarak onları geride bırakıyoruz.

Backlink ve Organik Hit

Sitenize ait bütün optimizasyon ayarlarını, site hızını ve iç seo link yapılarını tamamladınız ve yinede istediğiniz sıralamaları elde edemiyor musunuz? Organik hit ve backlink almak olarak bildiğiniz iki farklı sihirli SEO dokunuşundan bu yazımızda sizlere örneklerle bahsedeceğiz arkadaşlar.

Backlinkler yıllardır değişmeyen SEO kurallarının başında gelmektedir. Backlinkleri ilk defa duyan birine anlatmamız gerekirse en temel hali ile sitenize verilen tavsiyeli bağlantılardır diyebiliriz. Bu tanımı yine basit bir örnek ile ve sonrasında benzer örnek ile organik hitin ne olduğundan bahedelim.

Backlink Nedir Örnek Anlatım

Çevrenizde yeni bir yer açıldı ve etrafınızdaki kişiler size bu yerden alışveriş yapmanızı tavsiye ediyorsa bu kadar tavsiye alan bir yeri merak ederek mutlaka bir uğrarsınız. İşte backlinklerde internet ortamında bir sitenin başka bir siteye link bağlantısı vererek tavsiyede bulunmasıdır. Arama motorlarının örümcekleri bu tavsiyeli bağlantıları tarayarak sitenizi üst sıralara taşımaya başlar.

Backlink Paketi Seçimi Nasıl Yapılmalı

Backlink alırken dikkat edilmesi gerekenler başlıklı yazımızda nelere dikkat etmeniz gerektiğini maddeler halinde belirtmiştik. Eğer backlink almak sizin için hala karmaşık geliyorsa bu konuda Seorazzi.com ekibinden ücretsiz hizmet alabileceğinizi biliyor muydunuz? Lütfen bize iletişim bölümümüzden ulaşın sorularınızı yanıtlamaktan mutluluk duyacağız.

Related posts

Backlink Paketleri

admin

15 Adımda SEO Teknikleri

Admin

9 Önemli Site İçi Optimizasyon Kuralı

Admin

Yorum Bırakın