Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Öne Çıkanlar Seo Dersleri

Page Authority ve Domain Authority Nedir?

İçerikler

Page Authority ve Domain Authority Nedir?

DA ve PA Değerleri nasıl arttırılır
Page Authority ve Domain Authority

İster SEO Uzmanı olun, ister bu işlere yeni başlamış biri, sitenizin gelişimi için ihtiyacınız olan en büyük gereksinim istatistik ve ölçümlenebilir verilere sahip olmaktır. Bu yazımızda Page Authority ve Domain Authority konusunda kafanızdaki soruları gidermeye çalışacağız.

İnternet dünyasında bir web sitesi için en önemli şey ‘itibar‘dır. Eğer bunu sağlayabilen bir organizasyon sağlamışsanız hem maddi hem de manevi anlamda yaptığınız işten maksimum faydayı elde edersiniz.

Rekabetin bu denli üst düzeyde olduğu bir alanda, rakiplerinizin önüne geçmek için bir takım objektif analiz ve verilere ihtiyaç duyarsınız. İnternet dünyasında da geliştirdikleri ölçüm sistemleriyle bu işi özel olarak yapan firmalar bulunur.

Page Authority ve Domain Authority Nedir?

Page Authority ve Domain Authority terimleri, SeoMOZ ekibi tarafından geliştirilen bir ölçüm sistemidir. Sistem web sayfalarını yüzlerce algoritma üzerinden deeğrlendirmekte ve her siteye 100 üzerinden puan vermektedir. Şu an mevcut ölçüm sistemleri içinde Google algoritmik yapısına en yakın ölçümleme bu sistem vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir. Yani buradan elde edeceğiniz veriler, gerçeğe en yakın sonuçları size sunmaktadır.

Bu sistemin getirdiği en büyük yenilik, web sitelerini sadece ana domain üzerinden değil, alt sayfaların her birini kendi içinde değerlendirebilmesidir. Mantıklı olan da budur aslında. Çünkü bir web sitesinin genel itibarıyla, alt sayfaların her birinin genel itibarı aynı olamaz elbette. İçerik ne derece benzersiz ve kaliteliyse, sağladığı kazanım da o denli yüksek olacaktır. Bu sayede anahtar sözcüklerinizin her birinin arama motoru sonuçlarındaki itibarını ayrı ayrı görebilirsiniz.

Page Authority Nedir?

İnternet siteleri genel olarak ana sayfa, kategori sayfaları ve tekil sayfalardan merdaya gelir. Bu sayfalarınsa her birinin ziyaretçi sayısı, ziyaret süresi ve backlink sahipliği birbirinden farklıdır. Page Authority bize tüm bu değişkenler üzerinden her bir sayfanın birbirinden bağımsız analizlerini verir ve onları 100 üzerinden derecelendirir.

Page Authority Nasıl Arttırılır?

Page Authority değeri internet sitenizi oluşturan statik sayfaların ölçümlenmesidir. Bu yüzden bunu kesinlikle içerik sayfalarıyla karıştırmayın.

Page Authority değerini yükseltmek için öncelikle;

  • Sayfa içeriklerinizin kalitesi yüksek olmalıdır. Ziyaretçi deneyimini maksimum düzeyde sağlayan, kolay anlaşılır ve tatmin edici olmalıdır. Bu sizin sayfalarınızın itibarını yükselten en önemli noktadır. Benzersiz içerik sözcüğünü geçmişte de çokca duymuş olmalısınız fakat Google’ın yeni güncelleştirmeleri ve bu alanda gerçekleştirdiği yeni atılımlarla, emin olun ki gelecekte otoriter olmayan sayfaların hiçbir şansı bulunmayacak.
  • Sayfaların itibarı, onların almış olduğu linklerle de birebir orantılıdır. İtibarınızın yüksek olması, yine itibarı yüksek sitelerden alacağınız geri linklerle mümkündür. Bu sitelerin benzer kategorilerde, az link çıkışlı ve güvenilir internet gereksinimlerini karşılaması, sizin de itibarınızı hızla yükseltir. Bu yüzden az önce de belirtmiş olduğumuz gibi içeriklerinizin kalitesini olabildiğince yüksek tutun. Öyle ki rakipleriniz dahi sizin bu kaliteli içeriklerinizi gözardı edemesin.
  • Bir diğer önemli konu da ziyaretçi davranışları. Sayfanıza gelen ziyaretçi ne kadar uzun süre etkileşim sağlarsa, sayfa itibarınız da o denli yüksek olur. Sitede geçirilen ortalama süreyi yüksek tutmak için çok kısa olmayan ama okuyucuyu da sıkmayan paylaşımlar gerçekleştirin. Yazılarınızı görsellerle bütünleştirerek, okuyu üzerinde algı yönetimini maksimize edin.
  • Sosyal medyanın önemini gözardı etmeyin. İçeriklerinizin sosyal platformlarda paylaşılması, ziyaretçi deneyimi açısından başarılı bir iş yürüttüğünüzü gösterir. Bu yüzden geçekten sitenizin kategorisinde, aktif ve paylaşım sağlayan ziyaretçi edinmeye çalışın. Bazı durumlarda görüldüğü gibi sosyal ağlara ziyaretçi satın alma yolu, sizin sitenize hiçbir getiri sağlamaz.

Domain Authority Nedir?

Domain Authority de az önce Page Authority konusunda aktardığımız gibi, sitenizin alan adı üzerinden genel bir değerlendirmeye tabi tutulduğu ve onlarca farklı algoritma üzerinden gerçekleşen ölçümlerle sitenize verilen değeri gösterir.

Domain Authority Nasıl Arttırılır?

  • Domain Authority konusunda en önemli faktörlerden biri domain yaşıdır. Domaininizin 2 yıl ve daha üzeri olması sizin için avantaj sağlar.
  • Domain Authority için önemli başlıklardan biri de almış olduğunuz linklerin ağırlıklı olarak C Class IP sınıfından olmasıdır. Aynı şekilde bu linklerin sayıca fazlalığı da domain itibarı yönünden size avantaj sağlar.
  • Başta da belirttiğimiz gibi, SeoMOZ ekibi bu ölçümleme sistemini Google’ın algoritmik yapısına en yakın şekilde gerçekleştirmiş bulunuyor. Bu sebeple orjinal içerik konusu domain itibarı açısından da oldukça hayati durumda. Sitenizde yer alan orjinal içerik oranı ne kadar yüksekse, domain itibarınız da o kadar yüksek olacaktır.
  • Tıpkı Page Authority konusunda değindiğimiz gibi, ziyaretçi deneyimi domain authority konusunda da oldukça önemli. Kullanıcıların sitenizde geçirdikleri süre ve bu süre sonunda bu içerikleri sosyal medya hesaplarında paylaşması sayfa itibarınızı olduğu gibi domain itibarınızı da yükselten en önemli faktörlerden biridir.

SEO konusunda sürekli söylediğimiz gibi, yoğunlaşmanız gereken konu özgün içeriktir. Başarı ve kazanç ancak bu noktadan sonra mümkündür. Kopya içeriklerle belki gübü kurtarabilirsiniz ama eninde sonunda bu kazanım sizden fazlasıyla geri alınacaktır.

Her sayfa ve içerik için özenli çalışma gerçekleştirin. Bunu yaparken de seçtiğiniz kategorileri belirlerken, eğer bir ekiple çalışmıyorsanız mümkün olduğunca günlük minimum içerik girişi gerektiren konularda site açın. Anlık güncelleştirmelerin yoğun olduğu kategorilerde bütçeniz ve insan gücünüz olmadığı takdirde bir noktadan sonra motivasyonunuzu kaybedersiniz. Bunun yerine özgün içerik sağlayabileceğiniz, içeriği ekledikten sonra üzerinde ince çalışma gerçekleştirebileceğiniz ve sitenize güçlü linkler kazandırabileceğiniz kategoriler seçin.

Page Authority ve Domain Authority Nedir konusunda ihtiyacınız olacak bilgileri aktarmaya çalıştığımız bu yazı umarız faydalı olmuştur. Bize yorum, görüş ve önerilerinizi aktarmaktan lütfen çekinmeyin

Related posts

Anti SEO Saldırılarına Karşı Korunma Teknikleri

Admin

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir?

Admin

15 Adımda SEO Teknikleri

Admin

Yorum Bırakın