Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Seo Dersleri

Alexa Değeri Nedir? Nasıl Düşürülür?

İçerikler

Alexa Değeri Nedir? Nasıl Düşürülür?

alexa değeri
Alexa Değeri Nedir? Nasıl Düşürülür?

Bu yazımızda Alexa değeri nedir? Alexa değeri arttırma yöntemleri ne kadar sağlıklı ve gerçekçi bunları öğreneceğiz.

Alexa Değeri Nedir?

Alexa, Amazon tarafından özel internet ölçümlemesinde kullanılan ve sitelerin ziyaretçi trafiklerini takip eden bir araçtır. Çoğu insanın düşündüğünün aksine Google ile hiçbir organik bağı bulunmamaktadır. Yani Alexa değeri hiçbir şekilde internet konusunda kural koyucu ya da otorite bir otorite değildir. Sitenizin Google sıralamasına etki etmez ve size herhangi bir itibar kazandırmaz.

Alexa Toolbar Nedir?

Alexa Toolbar, yukarıda bahsettiğimiz ölçümlerin gerçekleştirilebilmesi için, kullanıcıların tarayıcılarına indirdikleri bir eklentidir. Alexa değeri bu eklentiye sahip siteler arasında gerçekleştirilir. Eğer bu eklentiye sahip değilseniz, Alexa değeri sizin için çok da önem arz eden bir durum değildir.

Alexa Değeri Nasıl Düşürülür?

Alexa değeri az önce de belirttiğimiz gibi, sitelerin Alexa Toolbar aracına sahip olmalarıyla birlikte size bir sıralama atar. Bu sıralama hem global hem de yerel sıralamanızı gösterir. Sitenize gelen ziyaretçi ve bu ziyaretçilerin etkileşimi Alexa sıralamanızı aşağı düşürür. Tabii birçok forumda bu konuda açılmış birtakım manipülatif başlıklara denk gelmişsinizdir.

İnorganik ziyaretçi paketleri, sitelere organik ziyaretçiler yerine gerçekleştirilen gezinti grupları – yorum grupları ve daha birçok farklı şekilde Alexa değerinizi olduğundan daha hızlı şekilde aşağı çekebilirsiniz.

Peki bu size ne kazandırır?

Düşünün ki günlük 1 milyon görüntülenmeye sahip bir siteniz var. Trafiğiniz iyi, ziyaretçi dönüşümünüz oldukça başarılı ve Google’ın gereksinimlerine uygun bir içerik barındırıyorsunuz. Şimdi tutup da Alexa Toolbar tarayıcınızda yok diye bu değerden mahrum kalmanız sizin için ne ifade eder? Kocaman bir sıfır!

Bir başka örnekle açıklamak gerekirse; Alexa değerinizin sizi Türkiye’de ilk 100 site arasında gösteriyor diyelim. Peki gerçek sıralamanız bu mu sizce? Tabii ki hayır. Siz sadece Alexa Toolbar kullanan kullanıcılar arasında o sıralamadasınız. Bunun da ne kadar sağlıklı bir veri olduğu tabii ki her zaman tartışılır.

Site Alım – Satımı Yaparken Alexa Değeri Önemli Mi?

Kesinlikle HAYIR!

Bir site alırken karşınızdaki kişiye sormanız gereken şey; hitlerinin kaynağıdır. Alexa sıralamasını yükseltmek için illegal yöntemler uygulayan kişilerin çoğu bunu inorganik ziyaretçi gönderen sitelerden ve ücretli paketlerden elde ederler. Bu ziyaretçilerin de Webmaster araçlarında kaynak olarak hep aynı yerden geldiğini görürsünüz. Dolandırılmamak adına her zaman önceliğiniz sitelerin trafik kaynaklarını kontrol etmek olmalıdır. Hatta satış öncesi kişiden Google Webmaster Araçları’nda sizin için bir kullanıcı oluşturup inceleme yapabilmeyi de isteyebilirsiniz.

Birçok Alexa değeri düşük site satışında sonrasında en çok karşılaşılan şey ziyaretçilerin aldığınız günün sonrasında ani şekilde aşağı düşmesidir. Bunun nedeni de az önce saydığımız inorganik yöntemlerdir. Yani siz belki de verdiğiniz paranın yarısına alabileceğiniz bir siteye, sırf Alexa değeri nedeniyle iki katı para harcamış olacaksınız. Günlük 100 ziyaretçisi olmayan ama Alexa değeri 3K olan bir siteye, sırf Alexa Toolbar’a bakıp mutlu olmak için mi para vereceksiniz?

Sonuç olarak Alexa değeri değeri abartılan ve aslında size hiçbir rasyonallik vaad edemeyen bir yöntemdir. Özellikle e-ticaret yapıyorsanız bu metriği görmezden gelmenizi tavsiye ederiz.

Site alırken de mümkün olduğunca az önce de belirttiğimiz gibi site ziyaretçilerinin ayrıntılı analizlerini talep edin ve bu ziyaretçilerin hangi kaynaktan geldiği konusunda emin olun.

Alexa Değeri hakkında bilinen bazı yanlışları aktarmaya gayret ettiğimiz bu yazımız umarım sizlere faydalı olmuştur. Konu altına görüşlerinizi yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Related posts

5 Basit Adımda Ziyaretçi Sayısı Arttırma Yöntemleri

Admin

Backlink Paketleri

admin

Page Authority ve Domain Authority Nedir?

Admin

Yorum Bırakın