Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Seo Dersleri

5 Basit Adımda Ziyaretçi Sayısı Arttırma Yöntemleri

İçerikler

5 Basit Adımda Ziyaretçi Sayısı Arttırma Yöntemleri

Ziyaretçi Sayısı Arttırma
Ziyaretçi Sayısı Arttırma

İnternette web siteleri ve bloglarla ilgili birçok ziyaretçi sayısı arttırma yöntemleri adı altında paylaşım var fakat birçoğu illegal yöntemlerdir. Biz bu yazımızda size ücretsiz yöntemlerle organik ziyaretçi sayısı arttırma yöntemlerinden en önemlilerini aktaracağız.

İçerik Yönetim Sistemleri’nin yaygınlaşmasıyla birlikte internet sitesi açmak da geçmişe nazaran çok daha kolaylaştı. Tabii bu aynı zamanda rekabeti arttıran unsurların da başında geliyor.

Yeni kurduğunuz ve günlerdir emek verdiğiniz siteniz, ilk açıldığı andan itibaren en büyük kaygınız insanların bu siteye karşı reaksiyonlarının ne olacağı. Arama Motoru Araçları ya da eklentilerle bir gözünüz sürekli ziyaretçi sayacında.

Biliyor musunuz ki; Dünya genelinde açılan birçok yeni sitenin ömrü 1 ay bile sürmüyor. Çünkü çoğu kullanıcı yüksek beklentilerle oluşturdukları sitelerini yayına verdikten sonra beklentilerinin çok altında bir hite sahip oluyor ve  heveslerini yitiriyorlar.

Genelde sektöründe 3-4 yılı geride bırakan siteler bu nedenle rekabet konusunda yeni sitelerle ilgili çok da fazla kaygı taşımıyorlar. Çünkü içlerinden çok azı yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Biz de bu yazımızda sizin de o uzun soluklu sitelerden olmanız için basit birkaç adımla başlangıç ve sonrası için ziyaretçi sayınızı nasıl arttırabileceğinizi anlatacağız.

1- Forum Tanıtımı İle Ziyaretçi Sayısı Arttırma

Forumlar her açılan yeni site için 1 numaralı ziyaretçi kaynağıdır. Açtığınız sitenin kategorisiyle ilgili onlarca değişik forum bulabilirsiniz. Bu forumların da çoğunda yeni site tanıtımları için belirlenmiş alanlar vardır. Sitenizi açtıktan sonra ilk iş olarak bu forumlara birer tanıtım yazısı ekleyebilirsiniz. Bu sayede hedef kitlenizle birebir iletişime geçebilir ve ciddi bir backlink kaynağı sağlamış olursunuz.

Unutmamanız gereken ilk şey; forumlara eklediğiniz tanıtım yazılarının bir başkası tarafından değil, kendi elinizden çıkmış olması. Özellikle webmaster forumlarında tıpkı sizin gibi internet siteleriyle içli dışlı insanlar bulunmakta.

Bu insanlara sitenizi tanıtırken süslü benzetmeler yapmak, sitenizin itici görünmesine neden olur. Kısa ve net bir şekilde siteyi açmaktaki amacınızı, mevcut sitelerden farklarınızı ve ne gibi faydalar sağlamayı taahhüt ettiğinizi yazmanız yeterli. Zaten ziyaretçi siteyi kendisi gezdiğinde bir fikri oluşacaktır. Sizin herşeyi anlatmanıza gerek yok.

Bununla birlikte tanıtım yazılarını mümkün olduğunca aktif olduğunuz forumlarda açın. Çünkü imzanıza da sitenizin linkini ekleyerek, dolaşımda olduğunuz her mesajda potansiyel olarak sitenizin reklamını yapmış olursunuz.

Unutmayın ki Google forumları sever ve çoğu forum otoriterdir. Sürekli güncellenen ve anında indeks alan forumlar, sitenizin de itibarının hızlı bir şekilde arttırır. Bu yüzden foruma yazacağınız tanıtım yazısı kadar, atacağınız başlık da oldukça önemlidir. Siz mesajı gönderdikten dakikalar sonra konunuzun Google’da indeksleneceğini unutmayın.

önerilen yazı : arama motoru optimizasyonu (SEO) nedir?

2- Sosyal Medya İle Ziyaretçi Sayısı Arttırma

Sosyal medya ziyaretçi trafiği konusunda en önemli kaynaklardan biridir. Eğer doğru bir iş çıkartırsanız, oldukça yüksek ziyaretçi trafiği yakalayabilirsiniz.

Pinch of Yum sitesini yakın bir zamanda Pinterest’te bazı görselleri incelerken rastladık. Siteyi incelediğinizde belki size oldukça sıradan bir yemek blogu gibi gelebilir fakat sitenin sadece Pinterest üzerinden gelen ziyaretçi rakamını duyduğunuzda vereceğiniz tepki bu kadar da ıradan olmayacaktır. Bu web sitesinin sadece Pinterest üzerinden sahip olduğu aylık tekil ziyaretçi sayısı tam olarak 600.000.

Peki bu web sitesinin aylık kazancının ne olduğu hakkında bir tahmin yapmak ister misiniz?

Evet soldaki resimde de görmüş olduğunuz üzere, Nisan ayı içerisinde açıklanan gelirlerine göre bu site aylık olarak 25 bin dolarlık bir kazanç sağlıyor. Oldukça etkileyici değil mi?

Peki bunu nasıl olup da başarabiliyor?

Öncelikle çok iyi bir pazar araştırması yaparak hangi sosyal ağın kendilerine maksimum fayda sağlayacağını tespit etmişler. Sosyal medya kullanımı demek illa bir site açar açmaz her içeriğin her sosyal ağda paylaşımı değildir. Hedef kitlenize hitap etmeyen her paylaşım boşa çaba sarfetmekten başka birşey değildir.

Örnekteki sitemiz görsel içerik kullanımının en yüksek tercih edildiği Pinterest’te kendilerine bir profil oluşturarak zaman içinde 40.000 takipçi sayısını elde etmiş. Bunun sonucunda da, görsellerin tamamına alt etiketleri de eksiksiz bir şekilde ekleyerek Google görsel aramalarından gelen ziyaretçiyi de aynı zamanda hedeflemiş. Netice görüldüğü gibi muazzam.

Siz de sitenizi açarken bulunduğunuz kategoriye göre maksimum geri dönüş sağlayabileceğiniz sosyal medya hesaplarına ağırlık verin.

3- Yorum Backlink İle Ziyaretçi Sayısı Arttırma

Seçmiş olduğunuz ve Google’da yükselmek istediğiniz anahtar kelimeyle ilgili sadece genel Google araması yapmak yerine, Google News içinde de benzer anahtar sözcüğe sahip siteleri de araştırın. Bulduğunuz sitelerde içeriğinize uygun olan bir diğer paylaşımlara yorum ekleyin.

Çok fazla kaynak site karşınıza çıkarsa, Google Alert aracıyla da mail adresinize aradığınız sözcükle ilgili gerçekleşen her güncellemeyi anlık olarak düşürebilirsiniz. Bu az bilinen ve uygulanan bir yöntem olmakla birlikte etkisi son derece yüksektir. İçerik eskimeden ve sizden önce birçok kişi link çıkışı gerçekleştirmeden maksimum geri dönüşü sağlayabilirsiniz.

Nofollow olduğunu bildiğiniz sitelere yorum yapmaktan kesinlikle kaçınmayın. Nofollow Link – SEOnun Hala Kralı adlı yazımızda bunun nedenlerine değinmiştik. İlgili içeriği dikkatle okursanız, Nofollow linklerin de aslında Dofollow linkler kadar değerli birer kaynak olduğunu göreceksiniz.

4- Anahtar Kelimeler İle Ziyaretçi Sayısı Arttırma

Anahtar kelime tercihi yaparken karşılaşılan en büyük hata, sözcüklerin sadece gövde kısmını hedef sözcük olarak belirlemektir. Google Keyword Planner tarzı araçlar Adwords ağırlıklı sonuçları kullanıcıyla paylaşır. Burada yazan her aranma hacmi ve tıklama ücreti birebir gerçek sonuçlar değildir.

Örneğin anahtar sözcüğümüz domain olsun. Siz domain sözcüğü yanında, aranma hacmi daha düşük olan domain satışı sözcüğüne de ağırlık vermelisiniz. Diyelim ki bu sözcüğün aylık aranma hacmi 260. Anahtar kelime sıralamamızda ise 3. sırada bulunuyor. 260 aranma hacmi arama motorları açısından düşündüğümüzde yüksek bir rakam değil fakat siz haftada birkaç makaleyle bu anahtar sözcükte hiçbir backlink çalışması yapmadan ilk sayfalarda yerinizi alabilirsiniz.

Örneğin ayda 10 adet domain satışı hakkında makale girdiğinizi düşünün. Her makaleye 200 civarı ziyaretçi trafiği yakaladığınızda, bu size ayda sadece bu makalelerden gelecek 2000 ziyaretçi anlamına geliyor.

Bunun gibi anahtar kelime sıralamanızda daha düşük hacimli kelimelere yöneldiğinizde, makale sayınız artıkça sahip olacağınız ziyaretçi de artacaktır ve en önemlisi bu binlerce ziyaretçinin tamamı organik ziyaretçiler olacak.

5- Bültenler İle Ziyaretçi Sayısı Arttırma

Sitenizde her ne kadar özgün içerik paylaşsanız da, gelen ziyaretçilerin birçoğu sitenizdeki içeriklere şöyle bir söz gezdirdikten sonra belki bir daha ziyaret etmeyecektir. Peki bunun önüne geçerek, aynı ziyaretçileri tekrar tekrar sitemize nasıl çevirebiliriz? İşte bu noktada mail listeleri ve bültenler imdadınıza yetişiyor.

Mail Chimps tarzı ücretli mail listeleri olduğu gibi bugün artık WordPress ve Joomla gibi sistemlerin kendi entegre bileşenleri de bu işi gerçekleştirebiliyor.

Sitenizdeki ilgi çekici içeriklerin sosyal medyada daha fazla paylaşılması ve ziyaretçilerinizin tekrar ve tekrardan sitenizi ziyaret etmesini istiyorsanız, girişte site ziyaretçilerinizi bültenlerinize kayıt etmeye davet edin. Bu sayede her yeni içerik kullanıcının mail adresine düşerek tekrardan ziyaret etme yüzdesini maksimize edecektir.

Bunu yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, paylaşımlarınızı belli periyotlarda tutmak. Ard arda gerçekleşecek gönderimler mail listelerinde spama düşmenize ya da kullanıcının bültenden çıkmasıyla sonuçlanabilir ki bu da verdiğiniz emeğin boşa gitmesi demektir.

5 Basit Adımda Ziyaretçi Sayısı Arttırma Yöntemleri adlı yazımız umarız faydalı olmuştur. Konuyla ilgili bize yorum yaparak ya da [email protected] adresimize mail atarak bize her türlü görüş, öneri ve talebinizi gönderebilirsiniz.

Related posts

Link İnşası Teknikleri

Admin

İdeal Anahtar Kelime Yoğunluğu Ne Kadar Olmalı?

Admin

Kopya İçerik ve Sıralamaya Etkisi

admin

Yorum Bırakın