Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Seo Dersleri

Kırık Link İnşası Tekniği

İçerikler

Kırık Link İnşası Tekniği

Kırık Link İnşası Tekniği
Kırık Link İnşası Tekniği

Kırık Link İnşası yıllardır White Hat SEO çalışmalarında en efektif şekilde kullanılan tekniklerin başında gelir. Bu yazımızda size Google sıralamanızı ciddi şekilde yükseltecek ve tamamen legal yollarla sağlam backlinkler kazanmanıza yarayacak bu yöntemden bahsedeceğiz.

Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi arama motoru optimizasyonu, site içi seo ve site dışı seo olarak iki ayak üzerine kuruludur. Bunu en basit şekilde açıklayacak olursak; site içi anahtar kelime rekabeti, site dışı backlink kazanımıdır. Bugün birçok SEO Uzmanı sitelerinizi ele aldığında bu iki alan üzerine yoğunlaşan bir çalışma gerçekleştirir.

Kırık Link İnşası girişte de belirttiğimiz gibi yıllardan beri süregelen en spesifik White Hat Seo tekniklerinden birisidir. SEO konusunda tüm içeriklerde bahsettiğimiz gibi benzersiz içerik sizi her zaman rakiplerinizin önünde tutar. Genelde yurt dışında bir konuda gerçekten bilgi sağlayan bir makale yazdığınızda, birçok blog sahibi makalenize link vererek birçok otomatik backlink kazanmanızı sağlar.

Ne yazık ki ülkemizde bu anlayış pek gelişmediği için, birkaç hit fazla kazanmak adına birçok kullanıcı ciddi emek verilen içerikleri hiçbir kaynak göstermeksizin kopyala – yapıştır yöntemiyle sayfalarına taşıyor. Google bu konuda son dönemlerde gerçekleştirdiği güncellemelerle spam içerik konusunda ciddi bir savaş veriyor. Çünkü interneti asıl ayakta tutan bu kaliteli yazarların, spamdan usanarak içerik üretimini sonlandırmaları en çok Google’a zarar verecek bir sonuç olur.

Konu başlığına dönecek olursak, internette gezdiğiniz birçok kaliteli sitede kırık linklere denk geliyorsunuzdur muhakkak. Bu sitelerin birçoğu alanında oldukça otoriter olmalarının yanında, arşiv statüsüne gerilemiş eski birçok kırık linkleri yenileme konusunda bazen oldukça tembel olabiliyorlar. İşte bu nokta aslında sizin için oldukça sağlam bir kazanıma dönüşüyor.

önerilen yazı : ideal anahtar kelime yoğunluğu ne kadar olmalıdır?

Kırık linklerden nasıl faydalanacağız?

Şu an okuduğunuz makale başlığıyla ilgili bir arama gerçekleştirdiğinizi düşünün. Google’a ‘Kırık Link İnşası’ yazdınız ve arama sonucu sizi bu sayfaya yönlendirdi. Fakat linke tıkladığınızda sayfanın yerinde yeller esiyor ve sizi bir 404 mesajı karşılıyor diyelim. Siteyi incelediğinizde oldukça otoriter ve alanında adından söz ettirmiş bir site olduğunu görüyorsunuz.

Şimdi yapmanız gereken gerçekten özgün ve benzersiz bir içeriğe sahip kendi makalenizi oluşturmak. ‘Kırık Link İnşası’ başlıklı bir makale yazıyorsunuz ve bunu kırık link bulunan sitenin webmaster’ına mail atarak, konuyla ilgili aramada sitelerine denk geldiğinizi fakat içeriğin artık yerinde bulunmadığını, elinizde konuyla ilgili özgün ve güncel bir makale olduğunu ve isterlerse bunu kırık linkle değiştirebileceğinizi söyleyeceksiniz.

Çoğu webmaster emin olun bundan ötürü memnun olur. Hem yazınızı otoriter bir sitede yayınlatmış olursunuz, hem de yazıya eklediğiniz linkle ücretsiz bir şekilde kazanabileceğiniz en iyi backlinkleri kazanırsınız.

Kırık Link İnşası İçin Kaynak Site Tarama

Kırık Link İnşası için birçok farklı taktik bulunmakta. Sizlere bunlardan birkaçını anlatacağız elbette. Kırık Link İnşası için iki farklı hedefleme yapılabilir. Birisi anahtar kelime bazlı araştırma yapılarak elde edilecek linkler, diğeri hedef url için gerçekleştirilecek çalışmalar.

Anahtar Kelime bazlı Kırık Link İnşası bu alanda en çok tercih edilen yöntemdir. Google’da anahtar kelimeniz üzerinden gerçekleştireceğiniz aramalar neticesinde, bu sözcüğün yer aldığı kırık linkleri belirler ve sonrasında gerekli çalışmaları gerçekleştirirsiniz. İdeal anahtar kelime için elbette aranılan bazı karakteristik özellikler vardır.

Kırık Link İnşası çalışmasında en çok dikkat edilmesi gereken konu bu anahtar kelime seçimidir. Doğru seçimler sizi en tepeye çıkartabilirken, yanlış tercihler dibe vurmanıza yol açabilir. Bunun için birkaç metod paylaşacağız.

Related posts

Backlink Paketleri

admin

Backlink Alırken Dikkat Edilecekler

admin

9 Önemli Site İçi Optimizasyon Kuralı

Admin

Yorum Bırakın