Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Seo Dersleri

Google Spam Backlink Silme İşlemi

İçerikler

Google Spam Backlink Silme İşlemi

Spam Backlink Nasıl Silinir
Spam Backlink Nasıl Silinir

Yeni bir web sitesi satın alırken ya da domain, insanlar genellikle Pagerank değerine ve sitenin tasarımına bakarlar. Çoğu insanın bu sitelerin backlink geçmişi hakkında en ufak bilgisi ya da kaygısı bulunmaz. Bu yazımızda size sitelerinizin spam backlink silme işleminin nasıl yapılacağını ve Manuel Spam cezası almamanız için yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz.

Birçok e-ticaret platformunda hemen hergün onlarca site el değiştiriyor, bir sürü domain yeni sahiplerine geçiyor. İnsanlar gelirlerinden ayırdıkları meblağları iyi bir yatırıma dönüştürmek için bu sitelere yatırıyor. Sıfırdan site kurup popülerleşmesi için geçecek sürede yapılacak yatırımlar yerine, en azından belli bir geçmişi ve bilinirliği olan siteler elbette ki daha cazip.

Peki hiç yeni bir site ya da domain alırken geçmişini incelediniz mi?

Birçok insan için internet siteleri çocuğu gibidir. Elinden geldiği kadar özgün içerikler girmeye gayret eder, mümkün mertebe belli periyotlar dahilinde siteyi canlı tutmaya çalışır ve kimi zaman kendisi için ayırdığı bütçeyi sitesinin büyümesi ve gelişmesi için reklam alımlarına harcar.

Siz böyle gözünüzden sakınırken bir süre sonra farkedersiniz ki siteniz istediğiniz şekilde indekslenmiyor ya da anahtar sözcüğünüzde bir türlü arzu ettiğiniz yerlere gelemiyorsunuz. Bunda en büyük paylardan biri kuşkusuz sitenizin sizden önceki sahiplerinin yapmış olduğu birtakım hatalar.

Rekabetin artmasıyla birlikte insanlar giderek illegal yollardan birtakım kazanımlar elde etme çabası içine girdiler. Bu çabanın en büyük meyvesiyse kuşkusuz yanlış yönlendirilen backlink çalışmalarıyla gerçekleşti.

Google’ın spam ve hacklink konusundaki tutumu her geçen zaman daha da sert yaptırımlarla kendini gösteriyor. Az sonra size bahsedeceğimiz yöntemle, sitenizde bulunan zararlı backlinkleri erkenden saptayarak ileride yaşanabilecek olası sorunların önüne geçebileceksiniz.

önerilen yazı : arama motoru optimizasyonu (seo)’nun 25 yıllık evrimi

Disavow Links ile Spam Backlink Silme

Bundan birkaç yıl önce kullanıcıların yoğun şikayetleri neticesinde Google Disavow Link aracını hizmete soktu. Kullanıcılar bu araç sayesinde spam backlink silme işlemlerini manuel olarak gerçekleştirebileceklerdi. Bu sayede Google botlarının sitenizi ziyaretlerinde kalitesiz, spam ve ileride sorun yaşamanıza neden olacak linkleri dikkate almamalarını sağlayabiliyorsunuz.

Spam backlink kimi zaman kullanıcıların acemiliğinden kaynaklı bir şekilde ortaya çıkabiliyor olsa da, kimi zaman da rakiplerinizin sizi Google tarafından cezaya tabii tutma girişimlerinin bir parçası olarak da gerçekleşebiliyor. Bu yüzden rekabetin bu denli yoğun olduğu bir platformda sitelerinizi kısa vadelerde sürekli olarak incelemenizde fayda var.

Aracın nasıl kullanılması gerektiğine geçmeden önce, neden kullanmanız gerektiği konusunda birkaç kısa bilgi verelim.

  • Bilerek ya da bilmeyerek sitenizin filtre cezası almasına neden olacak bir çalışma gerçekleştirdiyseniz, Disavow Links bildirimi sayesinde sitenizin filtre cezasından kurtulmasını sağlayabilirsiniz.
  • Rekabetin yoğun yaşandığı bir sektörde web siteniz varsa, rakiplerinizin sizi olumsuz etkileyecek girişimlerini erken farkederek olası bir sorunu başlamadan otadan kaldırabilirsiniz.

Google Disavow Links aracını kullanmaya başlamadan önce sitenizin backlinklerini Open Site Explorer aracını kullanarak taratın. Tarama gerçekleştikten sonra sitenize ait tüm backlinleri karşınızda göreceksiniz. Belki bazıları kendi çalışmalarınız neticesinde gerçekleşti, bazılarınıysa hayatınızda ilk kez görüyorsunuz. Hatta bazı anchor text içeriklere baktığınızda XXX içeriklerin yer aldığını farkettiğinizde, o kadar özendiğiniz sitenizin bu tip backlinklere sahip olması eminiz ki sizi oldukça üzecektir.

Şimdi yapmanız gereken bir .txt dosyası açarak, bu listede yer alan Spam Backlink sonuçlarını alt alta sıralamanız.

Eğer spam backlink aldığınız bağlantıları silmek isterseniz, bağlantı linklerini alt alta gelecek şekilde listeleyin.

Eğer spam backlink gönderen url adresi tamamen engellemek ve gelecekte aynı siteden benzer zararlı linkler gönderilmesini engellemek istiyorsanız ilgili linkin başına domain: yazarak listeleyin.

++Notepad aracıyla bu işlemi gerçekleştirmenizi öneririz. Çünkü listeleme işlemi bittiğinde, içeriği UTF-8 olacak şekilde kaydetmeniz gerekiyor. Aksi halde dosyanız Google tarafından dikkate alınmayacaktır.

Zararlı linkleri buldunuz ve text dosyasına kaydettiniz. Google Disavow Links bağlantısını tıklayarak, karşınıza gelen mülk seçimi alanından sitenizi seçin ve sonrasında kaydettiğiniz dosyayı Google’a gönderin.

Bu çalışmayı yaparken işe yarar linkleri kesinlikle eklemediğinizden emin olun. Aksi halde spam backlink geçmişinizi silmek isterken, sitenize gelen faydalı linkleri de geri döndürülemez şekilde kaldırmış olursunuz.

Spam Backlink bildirimi sonrası birkaç hafta içinde talebiniz işleme alınarak artık sitenize zarar verecek bağlantıların Google tarafından dikkate alınmamasını sağlamış olacaksınız.

Az önce de belirttiğimiz gibi, rekabet oanı yüksek bir sektördeyseniz en az haftada bir linklerin izi yeniden taratın. Linkleri bir kez silmiş olmanız rakiplerinizin yeniden bu bağlantıları sağlamayacağı manasına gelmez.

Spam Backlink Silme İşlemi konusunda yazmış olduğumuz bu yazı umarız sizin için faydalı olmuştur. Kaynak linkimizi ekleyerek yazıyı dilediğiniz platformlarda paylaşabilir, yorumlarınızı konu altına bırakarak bize görüşlerinizi iletebilirsiniz.

Related posts

Page Authority ve Domain Authority Nedir?

Admin

15 Adımda SEO Teknikleri

Admin

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir?

Admin

Yorum Bırakın