Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Seo Dersleri

SEO İçin En Doğru Anahtar Kelime Araştırması

SEO İçin En Doğru Anahtar Kelime Araştırması

Anahtar Kelime Araştırması
Anahtar Kelime Araştırması

Anahtar Kelime Araştırması, Adsense gelir elde etmede ve web sitelerine ziyaretçi çekmede en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Bu yazımızda Anahtar Kelime Araştırması yaparken dikkat etmeniz gerekenleri aktaracağız.

Son Google güncelleştirmeleri bize gösteriyor ki, SEO için artık arama motorlarının en çok odaklandıkları alan ‘Benzersiz İçerik’

Öncelikle şunu söylemekte fayda var ki, gelir elde etmek amaçlı açılan bir siteden kazanç sağlayamazsınız. Yani önceliğiniz hiçbir zaman bu olmamalı. Gelir sizin hedefiniz olabilir ama amacınız olmamalıdır.

Son dönemlerde gerçekleşen bir dizi güncelleme neticesinde artık klasik anahtar kelime araştırması çalışmaları rafa kalkmış durumda. Bugün birçok SEO uzmanı da bu tekniğin işlevini yitirdiği görüşünde.

Kısa süre önce gelir amaçlı site açmak isteyenlerin hedefinde niche blog ve siteler vardı. Hem trafik, hem Adsense geliri, hem de anahtar kelimenin aranma yoğunluğu üzerinden siyah ve beyaz listeler yapılarak potansiyeli en yüksek anahtar sözcük üzerinden çalışma başlatılırdı. Her ne kadar kitabına uygun şekilde gerekli içerik sağlanmaya gayret gösterilse de, niche siteler hiçbir zaman tam anlamıyla ziyaretçi deneyimini ön plana çıkaran siteler olmadılar.

Niche sitelerin bu denli yüksek kazançlar getirmesindeki temel sebep, aranma hacimlerinin özel olmasından değil; içeriklerin özel oluşundan ötürüdür. Sıradan bir kullanıcıdan çok belli bir konu hakkında uzman görüşü arayan ziyaretçiler genelde bu anahtar sözcüklere yönelim gerçekleştirirler. Bu da yazının benzersiz ve gerçekten de o konuda otoriter bir içeriği sağlamasını gerektirir.

Fakat pratikte böyle olması gereken durum, birçok konu hakkında fikri olmadan sırf Adsense getirisi yüksek diye konuyla alakasız yalan yanlış bilgiler veren kişilerin artmasıyla Google’ın da dikkatini çekmiş bulunuyor.

önerilen yazı : arama motorları için ındex hızı arttırma yöntemleri

Artık birçok SEO uzmanı bu tip kısa vadeli hedefler yerine ziyaretçi deneyimleri ve trendlerini göz önünde bulundurarak, uzun vadeli çalışmaların daha fayda sağlayacağı konusunda hemfikir.

Yazıdan kesinlikle anahtar kelime araştırması öldü gibi bir durum çıkmasın. Bu çalışma elbette ki yapılacak fakat geleneksel çalışma yöntemleri yerine artık daha doğru stratejiler uygulamak gerekiyor.

Şimdi size Anahtar Kelime Araştırması konusunda bu stratejilerin neler olması gerektiğini kısaca açıklamaya çalışacağız.

  • İNSANLARI DİNLEYİN

Günlük hayatta sokakta, markette, arkadaş ortamında ve birçok alanda karşınıza çıkan insanların aslında internetteki potansiyel kitlenizi oluşturan kişiler olduğunu unutmayın. Birçok forumda genelde şu başlık sıkça yer alır:

Kazanç için ne sitesi açmalıyım?

Hangi kategorilerde site açmalıyım?

Hangi anahtar sözcük en fazla para kazandırır?

Bu soruları sizin gibi bu işin içinde yer alan kişilere ya da kendinize sormak yerine daha faydalı bir çalışma yapın ve sosyalleşin. Etrafınızdaki insanların neler izlediğini, neler dinlediğini, hangi konulardan konuştuklarını… kısacası ihtiyacınız olan şeyin gerçek kaynağını takip edin.

Gün içinde karşılaştığınız bu bilgi yığını içinden akşam eve geldiğinizde bilgisayarınızın karşısına geçerek en çok aklınızda yer eden sözcüklerin aranma hacimlerini araştırın.

Anahtar kelime araştırması yaparken aklınızda bulundurmanız gereken bir diğer konu da, sadece tek sözcükten oluşan anahtar kelimeler yerine tamlama şeklinde ya da daha uzun (long tail) sözcüklere de yer verin.

Örneğin; ‘abiye elbise’ anahtar sözcüğünüz ise, bunu ‘2015 abiye elbise modelleri’ şeklinde de kullanmaktan çekinmeyin. Bu tarz yakın anlamlı anahtar kelimelerin kazanç oranı da artış gösterir.

  • KULLANICILARIN NİYETLERİNİ ANALİZ EDİN

Anahtar sözcük için boşuna anahtar benzetmesi yapılmamıştır. Çünkü bu sözcükler aynı zamanda kullanıcıların karakteristik özelliklerine açılan kapının da anahtarıdır. İnsanlar hakkında aradıkları sözcükler üzerinden bir karakter analizi gerçekleştirebilirsiniz. Google da, internetteki birçok reklamveren de bunu bilirvve bu yüzden ‘cache’ gerçeği ortaya çıkmıştır.

Örneğin bir kullanıcı Google’da ‘Bordro’ sözcüğünü aramak istesin. Peki bu kullanıcı gerçekten neyi aramak istiyor?

Bordronun tanımını mı?

Muhasebeci mi?

Uzman mı?

Bordro Programı mı?

İşte bu ufak çaplı aramaya karşılık en doğru yanıtı vermek için saatlerce süren çalışmalar, yeni algoritma yazımları, istatistik izlenimleri… tüm bunlar ziyaretçi deneyimini en iyileştirmek için gerçekleştirilen çalışmalar. İşte SEO burada bir anahtar vazifesi görür. Kullanıcının hedeflediği en doğru içeriği ona ulaştırmak için arama motoruyla arasında bulunan bir çeşit çevirmen.

Az önceki başlıkta da belirttiğimiz gibi, sadece ziyaretçilerinizi izlemekle yetinmeyin. Onların niyetlerini de okumaya çalışın. Bir anahtar sözcük üzerinden yoğun çalışmalar yapmak yerine, bu anahtar sözcüğü merkeze alarak aramayı gerçekleştiren kişinin başka ne gibi sözcükleri daha arayabileceğine odaklanın.

Bunu daha da açacak olan başlığa geliyoruz:

  • GRUP ANAHTAR KELİMELER

Henüz arama motorları yapay zeka teknolojisini kullanıyor olmadıklarından ötürü, bu aramaları gerçekleştirirken karşınızda sizin gibi bir anlayışa sahip organizmanın olmadığını unutmayın. Bazen Google’da bile aradığınız bir sözcükle ilgili çok alakasız içeriklerle karşılaşabilirsiniz.

Anahtar kelime araştırması yaparken elinizdeki hedef sözcüğe yakın anlamlı bir diğer sözcükleri de bu çalışmaya dahil edin.

Her marka birtakım spesifik sözcükleri hedef alan SEO çalışmaları gerçekleştirir. Rekabet ettiğini sitelerin analizlerini takip ettiğinizde aslında sizin için birçok yakın anlamlı sözcüğün sıralamada yer kazanımı sağlamak için boşta durduğunu görebilirsiniz. Daha siz Google’a aramanızı yazarken karşınıza ne denli fazla sayıda aranma hacmi olan benzer sözcükler çıktığını görmüşsünüzdür. Firmaların ve rakiplerinizin her sözcük için bir çalışma yapmaya ne vakitleri ne de paraları yeter. Siz de bu açıktan faydalanarak hedef kitle içinden kendinize azımsanmayacak sayıda ziyaretçi çekebilirsiniz.

Sonuç olarak insanlar sözcükler üzerinden iletişim kurar ve bu devam ettiği sürece anahtar kelime araştırması hiçbir zaman ölmeyecek. Anahtar sözcük her zaman SEO’nun en sağlam temelleri arasında yer alacak. Değişmeyen şey bu fakat değişmesi gereken şey ise bizim bundan faydalanma biçimimiz.

Her ne tür bir SEO çalışması yapıyor olursanız olun, artık önümüzdeki vadede içeriği otoriter olmayan ve kullanıcıya fayda getirmeyen hiçbir içeriğin artık internette bir yeri olmayacak. Kısa vadeli bulunan açıklarla belki vur kaç yaparak birtakım kazanımlar sağlanabilir ama bu her güncellemede sitelerinizin spama düşmesi ve yeniden başlarken elinizdeki noktaya gelmek için kazandığınızdan fazlasını yeniden harcama yoluna girmekten sizi kurtaramaz.

SEO İçin En Doğru Anahtar Kelime Araştırması konusunda yapmı olduğumuz bu değerlendirme umuyoruz kafanızdaki soruları bir nebze olsun giderebilmiştir.

Related posts

15 Adımda SEO Teknikleri

Admin

Backlink Alırken Dikkat Edilecekler

admin

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir?

Admin

Yorum Bırakın