Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Seo Dersleri

15 Adımda SEO Teknikleri

İçerikler

15 Adımda SEO Teknikleri

Seo teknikleri nelerdir - seo teknikleri hakkında bilgi
Seo Teknikleri

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) her dönem internetin en popüler başlıklarından biridir. Bu yazımızda sizlere basit ve etkili SEO Teknikleri’ni açıklayacağız.

Her web sitesi sahibinin gönlünden geçen Google’da ilk sayfalarda ve mümkünse en tepede kendi sitesini görmektir. Bunun için harcanan ücret ve zaman düşünüldüğünde Arama Motoru Optimizasyonu – SEO – başlı başına bir endüstri haline gelmiş bulunmakta.

Bugün birçok hazır sistem vasıtasıyla ve eklentiler yardımıyla basit ve temel SEO ayarları kendiliğinden oluşturulabiliyor. Bu makalede sizlere kişisel olarak gerçekleştirebileceğiniz basit ama etkili seo tekniklerini aktaracağız. Bu sayede kimi zaman eklentilerle gelen varsayılan ayarlardan ötürü yaşanan problemlerin de önüne geçebileceksiniz.

Basit ve Etkili SEO Teknikleri

En basit Arama Motoru Optimizasyonu Teknikleri bile eğer düzenli ve disiplinli bir şekilde uygulanırsa, gerçekten de size olumlu dönüşler sağlayacaktır. İnsanlar genelde en karmaşık görünen ya da gerçekleştirilmesi zor yöntemleri arayıp bulmaya çalışsalar da, her zaman en basit aslında en zorudur.

Şimdi sitelerinizin Arama Motoru Optimizasyonu – SEO – konusunda nasıl iyi sonuçlar alacağı hakkında paylaşacağımız tekniklere geçebiliriz.

önerilen yazı : 9 önemli site içi seo optimizasyon kuralı

Faydalı SEO Teknikleri İçin Neler Yapabilirsiniz?

  1. Sayfalarınızdaki bağlantılar için anchor texy kullanın. Asla bir sayfadan diğerine bağlantı verirken ‘devamını oku – burada – tıkla’ gibi sözcükler kullanmayın. Temanızda gerekli ayarlamaları yapamıyorsanız değiştirin.
  2. Resimler optimize edin. İçeriğinizde yer alacak resimleri alıp direk yapıştırmayın. Alt etiket ve açıklama alanlarını konunuzla ve anahtar sözcüğünüzle ilişkilendirin ki görsel aramalardan gelen ziyaretçi trafiğinden de faydalanabilin. Eğer günde çok yüksek miktarda veri girişi yapmıyorsanız ve vaktiniz varsa, photoshop gibi programlarla resmin içine sayfa linkinizi ve anahtar sözcüğünüzü gömerek doğal backlink de kazanabileceğinizi unutmayın. Resimlerinizi sayfanızdan kopyalayan birçok dikkatsiz insan sayesinde en azından kendinizce fayda sağlayabilirsiniz.
  3. İçeriklerinizin okunabilirliğini arttırmak için (-) işareti kullanın.
  4. URL içinde kesinlikle alt çizgi (_) kullanmayın. Gerektiğinde 3. maddeyi uygulayın.
  5. Arama Motoru Dostu permalinkler kullanın. URL alanınızda ‘&’, ‘?’, ‘!’ gibi işaretlerden kesinlikle uzak durun. Kimi zaman kullanmanın zorunluluk teşkil ettiği durumlar elbette olacaktır. Bu gibi zamanlarda mümkün mertebe minimum seviyede kullanın.
  6. URL içinde oturum kimliği bulundurmayın.
  7. İç bağlantılara içeriklerinizde mümkün olduğunca yer verin.
  8. Etiket Bulutu kullanın.
  9. Sayfanızda sabit içerikler bulundurun. Eğer yazmış olduğunuz içerik trafik açısından sürekli olarak ziyaretçi çekme potansiyeline sahipse ya da güncelliğini çabuk kaybedecek bir içerik barındırıyorsa sayfanızda sabitleyin. WordPress gibi sistemlerde bu özellik içerik alanında otomatik olarak zaten bulunuyor. Bu sayede yeni içeriklerinizin arasında değerli olanlar çabucak kaybolmaz.
  10. Kategori özelinde RSS’ler bulundurun. Sayfanızda çok farklı kategoriler bulunuyorsa, ziyaretçilerinizin bir bölümü bu içeriklerin tümüne değil, sadece ilgi sahibi oldukları güncellemelerinize erişmek isteyeceklerdir. Bunu sağlamak adına her kategori için ayrı RSS kaynağı oluşturan eklentileri kullanın. Böylece ziyaretçileriniz hangi kategoriye ilgi duyuyorsa, o kategorideki güncellemelerinizden haberdar olurlar ve bu o kategoriye özel bir kitle yaratmanıza olanak verir.
  11. Sitenizde yer alan düşük kalitedeki linklere nofollow etiketi verin. Böylece sayfanızın otoriterisini korumuş olursunuz. Az link çıkışlı siteler her zaman arama motorları gözünde daha iyi yerlerdedir.
  12. Alt alan adı yerine alt dizinler kullanın. Arama motorları alt alan isimleri ayrı birer site olarak görürler. Bu sitelerden fayda sağlayabilmeniz için en az ana sayfanıza verdiğiniz derecede emek vermeniz gerek. Oysa alt dizinler ana domain’e direk etki sağlarlar.
  13. Hedef kitlenizi doğru belirleyerek, onların ilgisini canlı tutacak içerikler oluşturun. Çok kategorili siteler yerine, belli kategoride daha fazla içerik akışı sağlayan sayfalar her zaman daha fazla otoriterdir.
  14. Kategorilerinize mutlaka meta description ekleyin. Kısa da olsa o kategorideki içerik hakkında bir açıklama yazın. Bu kategoriniz için hem trafik değeri bakımından hem de indeks bakımından artı etki sağlar.
  15. Mutlaka ve mutlaka sitenizi güncel tutun. Arama motorlarında birçok site, girdiği içeriklerin tarihleriyle listelenir. Ziyaretçilerin büyük çoğunluğu aradıkları kelimeyle ilgili güncel içeriğe ulaşmak adına zaman filtresi kullanır. Bu sebeple en güncel içerik her zaman daha fazla ziyaretçi çeker.

Yukarıda bahsettiğimiz basit ama oldukça etkili SEO Teknikleri ile arama motorları tarafından sevilen ve hızlı indekslenen sitelere sahip olabilirsiniz.

Arama Motoru Optimizasyonu – SEO – Teknikleri’ne yer verdiğimiz bu yazımız umarız faydalı olmuştur.

Related posts

Organik Hit Hizmeti Nedir ve Ne İşe Yarar

admin

Kurumsal SEO Çalışmaları Nasıl Yapılır?

Admin

Kopya İçerik ve Sıralamaya Etkisi

admin

Yorum Bırakın