Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Seo Dersleri

Kurumsal SEO Çalışmaları Nasıl Yapılır?

İçerikler

Kurumsal SEO Çalışmaları Nasıl Yapılır?

Kurumsal SEO çalışmaları nasıl yapılır
Kurumsal SEO Çalışmaları

Kurumsal SEO çalışmalarında Sosyal Medya Pazarlama Teknikleri son yıllarda oldukça önemli yer tutuyor. Bu yazımızda Tumblr hakkındaki birtakım önyargılarınızı ortadan kaldırarak, mikroblog sitesinin Kurumsal SEO ve markanızın gelişimi için ne denli önemli bir araç olabileceğini inceleyeceğiz.

Kurumsal SEO Çalışmalarında TUMBLR Kullanımı

Kurumsal firmalar için marka değeri oldukça önemlidir. Sosyal medya bu alanda oldukça iyi bir imaj çalışmasıdır. Firmanızı bu alanlarda aktif olarak kullanmadan önce, müşterilerinizle ne tür bir ilişki kuracağınızı baştan belirlemeniz gerekir. Kimi firmalar sadece duyuru ve promosyon bilgileri için sosyal medyayı kullanırken, kimileriyse sosyal medya konusunda uzman bir ekip yardımıyla, marka imajına zarar vermeden kullanıcılarla daha samimi bir iletişim yolunu tercih ederler.

Bugün sizlere aylık 300 milyondan fazla tekil ziyaretçi sayısıyla Dünya’nın en çok ziyaret edilen sitelerinden biri olan Tumblr mikro blog sitesi yardımıyla, Kurumsal SEO çalışmalarına nasıl maksimum fayda sağlayacağını anlatacağız.

önerilen yazı : anti seo saldırılarına karşı korunma yöntemleri

Kurumsal SEO’da TUMBLR Neden Önemli?

  • DOFOLLOW LİNK: Tumblr öncelikle Dofollow link sağlayan en önemli sosyal medya sitelerinden biridir. Bu özelliği ile kurumsal siteniz için de eşi bulunmaz bir backlink kaynağıdır. Twitter ve Facebook gibi paylaşım sitelerinde firmaların tüketiciyle etkileşimleri kısıtlı sürede gerçekleşir. Bir paylaşım gönderildikten kısa süre sonra etkisini yitirir. Tumblr görsel etkinliği ön planda tuttuğu için, reblogging özelliği sayesinde içeriğinizi çok daha uzun süre aktif olarak kullanma imkanı sunar. İçeriğe eklediğiniz link yardımıyla da binlerce backlink kazanmaya devam edersiniz. Bu da Kurumsal SEO çalışması için elinizdeki kaynakları çeşitlendirmede oldukça yardımcı bir etkendir.
  • KULLANICI KİTLESİ: Bugün birçok firmanın ana hedefinde genç nüfus bulunmakta. Tumblr diğer birçok platforma kıyasla bu alanda uzak ara önde bir sosyal paylaşım sitesidir. Elinizde direk olarak kullanıcı oranının %50’den fazlasının 25 yaş altı  ve  %53.5’inin kadınlardan oluştuğu bir kitleye sahip olduğunuzu düşünün. Yani son yıllarda sıkça adından söz ettiren Y ve Z kuşağı gençlerin çoğunluğu bu platformun hedef kitlesini oluşturmakta. Yapılan araştırmalar, 2025 yılından itibaren, şirketlerdeki çalışan portföyünün neredeyse %70 oranında bu kuşağa mensup kişiler tarafından oluşacağını göstermekte. Bu özellik Tumblr’u hem firmanız olarak hem de potansiyel müşterileriniz dahilinde ortak bir çizgide buluşturuyor.
  • KULLANIM KOLAYLIĞI:  Tumblr kullanıcı dostu bir arayüze sahip olmakla birlikte görsel olarak da oldukça ön planda bulunmaktadır. WordPress ve Blogger gibi platformlarda gerçekleştirilen tüm SEO çalışmalarını Tumblr üzerinden de yapabilirsiniz. HTML düzenleme seçeneği yardımıyla mikro blog servisini SEO dostu bir yapıya büründürmeniz çok da zor değil.
  • DÜZENLENEBİLİR URL YAPISI: Tumblr ile yazılarınıza kolaylıkla anahtar kelime çalışması gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanında paylaştığınız resimlere de linklerinizi ekleyerek çok çeşitli şekillerde backlink kazanabilirsiniz. Sadece ana sayfanızı değil, site içi diğer tüm sayfalarınızı da bu görsellere ilişkilendirerek daha geniş bir kazanım sağlarsınız. Ayrıca paylaşımlarınıza aynı konsol üzerinden etiket de ekleyerek olabilecek maksimum faydayı elde etmiş olursunuz. Tumblr’un bu alandaki çalışmaları oldukça eskidir. Bugün Google+ ve Pinterest’in bu alandaki güncellemelerini daha yeni oluşturduğu düşünülünce Tumblr bu alanda da öncü sosyal medya sitelerinden biridir.

TUMBLR’ın Kurumsal SEO’ya Olumlu Etkileri

Tumblr az önce de belirttiğimiz gibi hedef kitlesini genellikle 25 yaş altı gençlerden oluşturmaktadır. Görsel anlamda zengin paylaşımları tercih eden, sanatsal zevkleri ön planda ve paylaşım yapmaktan çekinmeyen bu kitle içerisinde, kurumsal içeriklerinizden maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

Tumblr’da paylaşmak üzere infografiler hazırlayabilirsiniz.

Diğer sosyal medya hesaplarının aksine kullanıcılarla daha samimi bir ortam yaratabilirsiniz.

Hem kurumsal içeriklerinizdeki yaratıcılığı arttırabilir hem de görsel olarak firmanızın tanıtımında kendinizi geliştirebilirsiniz.

Görsellerden diğer paylaşım sitelerinin aksine daha fazla backlink kazanır, Google aramalarından gelen ziyaretçilerinizin sayısını arttırabilirsiniz.

Tumblr yapısı gereği az önce de belirttiğimiz gibi kullanıcı dostudur. Bir paylaşıma aynı anda hem etiketinizi, hem anahtar kelimenizi hem de bu anahtar kelimeyi en iyi ifade eden sayfa url’sini basit bir konsol üzerinden gerçekleştirebildiğiniz için işinizi hızlandırırsınız. Bununla birlikte kurumsal firmanız için kolayca ve hızlı bir şekilde birçok paravan blog açabilir ve bunların tümünü aynı arayüz üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Kurumsal SEO ve TUMBLR konusundaki bu yazımız umarız işinize yarar bilgiler sağlamıştır.

Related posts

Nofollow Link Nedir?

admin

5 Basit Adımda Ziyaretçi Sayısı Arttırma Yöntemleri

Admin

Backlink Paketleri

admin

Yorum Bırakın