Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Seo Dersleri

Link İnşası Teknikleri

İçerikler

Link İnşası Teknikleri

Link İnşası nasıl yapılır
Link İnşası Teknikleri

Link İnşası (Inbound Links) SEO çalışmaları içinde geri dönüşü en sağlam ve hızlı tekniklerin başında gelir. Gerektiği şekilde kullanıldığında sizi anahtar sözcüğünüzde otoriter siteler arasına sokar. Bu yazımızda doğal yollarla nasıl Link İnşası gerçekleştirebileceğinizi aktaracağız.

Bir arsanız olduğu ve buraya yıllarca emek verip çalışmanız neticesinde elde ettiğiniz birikiminizle bir ev inşa etmeye karar verdiğinizi düşünün. Alın teriyle kazanılan paranın karşılığını insan en güzel şekilde almak ister. Bunun için de en kaliteli ve en doğal malzemeyi kullanmak istersiniz elbette. Link İnşası da tıpkı bu örnekte yer alan ev gibi bir başka emek verdiğiniz web sitesi için yapacağınız çalışma olarak örnek gösterilebilir.

Bir web sitesinin kalitesi, o sitenin kendi içinde olduğu kadar kendi dışında da kabul görünürlüğünün yüksek olmasıyla açıklanabilir. Makalelerinizde doğru referanslar veriyor olmanız ve içeriklerinizin de başkalarınca referans kabul edilmesi uzun vadede sizi arama motorları tarafından sevilen bir site haline getirir.

Link İnşasında Nelere Dikkat Etmeliyim?

Link İnşası için elbette ki önce bir web siteniz olması gerekiyor. Doğru kategoride ve kategorinizle örtüşen iyi bir domain satın aldıktan sonra, temiz kodlanmış bir tema yardımıyla içeriklerinizi üretmeye başlayabilirsiniz.

İçerik üretiminde unutmamanız gereken durum kesinlikle ziyaretçi odaklı içerikler oluşturmak ve mümkün olduğunca bilgi aktarımı sağlamak olmalıdır.

Siteniz belli bir olgunluğa gelmeden kesinlikle link alımı ya da tanıtım yazısı gibi işlemlere girmeyin. Bırakın öncelikle sitenizin trafiği size doğru yolda mısınız yoksa kendinizi daha fazla içerik konusunda geliştirmeli misiniz söylesin.

Trafiğiniz belli bir noktaya geldikten ve bir kitle kazanmaya başladıktan sonra artık link inşası kısmına geçebilirsiniz.

önerilen yazı : kurumsal seo çalışmaları nasıl yapılır?

En Faydalı Link İnşası Yöntemleri

Şimdi size kısa kısa link inşası konusunda gerçekleştirebileceğiniz doğal yöntemleri açıklayalım:

  • 500 ila 1000 Kelimelik Makaleler Yazın.

Sizin de farkettiğiniz gibi internetteki birçok sitede 200-250 kelimelik, bazen çok daha altında içerikler yer almakta. Bu içeriklerin neredeyse tamamına yakını size herhangi bir konuda bilgi vermekten oldukça uzaktır. Makale, öncelikle bir konuyu her yönüyle ele alan, birtakım kaynaklarla desteklenen ve referans gösterilebilen bir yazı türüdür. Sırf sitenizde içerik olsun diye bu şekilde 10 adet yazı satın almaktansa, oturup 500 ila 1000 kelime arasında belli aralıklarla içerik oluşturun. Bu içerikler emin olun sitenizin diğerleri tarafından daha erken farkedilmesini ve birçok insan bu tip yazıları yazma konusunda üşengeç olduğundan, kaynak linkinizle sitelerinde paylaşılmasına vesile olacaktır. Böylece Link İnşası konusundaki ilk adımı da en doğal yöntemle atmış olacaksınız.

  • Diğer Blog Sahipleriyle İletişimde Kalın.

Blogların modası hiçbir zaman eskimeyecek. Tabir yerindeyse bloglar internet dünyasının işçi karıncalarıdır. İçeriğinizle paralel kategorilerdeki blogger’lar ile iletişim halinde olun. Blog yazarları genellikle ticari amaç gütmedikleri için kategorinizle ilgili çoğu zaman doyurucu içerikler elde etmenize olanak sağlarlar. Bu içerikleri okuyarak siz de kendilerine yorum yaparak katkıda bulunabilir, bu sayede doğal backlinkler elde edebilirsiniz.

  • Konuk Yazarlık Teklif Edin

İçerik ihtiyacı hissetmeyen bir site düşünülemez. Yapılan araştırmalara göre yeni site sahiplerinin birçoğu ilk hafta ya da ilk aydan itibaren yazmaktan vazgeçiyorlar. Çünkü içerik üretimi süreklilik isteyen bir konudur. Eğer kurumsal bir siteniz yoksa içeriğinizi gün aşırı yenilemeniz, trafiğinizin düzenli artması için olmazsa olmazdır. Bazen bunu sizin için yapabilecek ya da sizin başkalarının yükünü hafifletecek girişimleriniz olabilir. Bazı kaliteli web sitesi sahipleriyle iletişime geçerek, içerik karşılığında sitenizin linkini ya da anahtar kelimenize link vererek backlink sahibi olabilirsiniz. Bu sayede hem siz kazanmış olursunuz hem de karşınızdaki kişi. Fakat bu işlemi yaparken karşınızdaki siteyi iyi incelemekte fayda var. Az link çıkışlı, mümkünse size fayda sağlayacak otoriterlikte ve kategorinizle bağlantılı olmasına özen gösterin. Bu yöntem Link İnşası konusunda en etkili yöntemlerden biridir.

  • Müşteri ya da Aile İlişkileri

İnternetle ilgili uğraşlarınız sizi yepyeni çevrelerden insanlarla tanışma vesilesi kılmış yahut ailenizde sizinle benzer zevkleri olan kişilerle ortak bir iş kurmaya götürmüş olabilir. Neden bu bağlantılarınızı siteniz için de kullanmayasınız?

Örneğin bir haber sitesinde editörlük yaptığınızı düşünün. Birçok haber sitesi alanında otoriter ve kabul görmüş sitelerdir. Çalıştığınız kişilerden birtakım haberlerde anahtar sözcük üzerinden backlink elde etmek için anlaşabilirsiniz. Günde yüzlerce içerik girilen bir sitede sizin tek bir linkiniz site sahibi için birşey değiştirmez ama sizin siteniz için çok şey değiştirir. Yahut kurumsal ilişkileriniz olan kişilerin sitelerinden yine içerik karşılığı ya da ilişkinizi kullanarak link alabilirsiniz. Bu Link İnşası yöntemi sizi aramalarda kısa sürede yukarılara çıkartacak en etkili yöntemdir.

  • Rakipleri Analiz Etmek

Yeni bir site açtığınızda mutlaka kendinize hedef belirlediğiniz birtakım siteler vardır. Peki o siteler bu noktaya sadece içerikle mi geldiler? Tabii ki hayır. Onlar da benzer link inşası evrelerinden geçerek sitelerinin temelini sağlamlaştırdılar. Siz de birçok ücretsiz araç yardımıyla rakip sitelerinizin nerelerden backlink aldıklarını görebilir ve benzer kaynaklardan link alabilirsiniz. Bugün en çok tercih edilen Backlink Checker araçlarının başında elbette ki Ahrefs sitesi yer almakta. Ücretsiz deneme hesabı açarak rakiplerinizin backlink kaynaklarını görebilmenizin yanında anahtar sözcük çalışmaları için de size faydası dokunacak bir araçtır. Bunun gibi internette birçok ücretsiz web sitesi bulunmakta.

  • Dizinlere Link Ekleme

DMOZ ve Yahoo gibi dizinlerin yanında, genel kabul gören birçok dizine daha sitenizi ekleyebilir ve buradan da ciddi manada geri dönüş elde edebilirsiniz. Bu konuyla ilgili daha kapsamlı bir yazı yayınlayacağımızdan bu kısmı kısa geçiyoruz.

Aracı kişilerden ya da link paketi satan kişilerden mümkün mertebe uzak durun. Çünkü piyasada bu işi yapanların birçoğu sitelerinizi bilmediğiniz birçok platformda etiketleyerek manuel spam cezası almanıza dek işleri güçleştirebiliyorlar. Sizlere yukarıda verdiğimiz doğal Link İnşası Teknikleri ile bu tip çalışmalara gerek duymadan kendini de gerekli çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz.

Burada en önemli unsur link çalışması yapacağınız sitenin kendi kategorinizden olması, az link çıkışlı olması ve içeriklerinin benzersiz olması. Spam içerik sahibi sitelerden uzak durmanızda fayda var. Sırf otoriter diye farklı kategoriden alacağınız linkler de size faydadan çok zarar getirecektir..

Link İnşası (Link Building) konusunda yazmış olduğumuz bu yazı umarız size birtakım fikirler verebilmiş, mevcut bilgilerinizi pekiştirmiştir.

Related posts

Anti SEO Saldırılarına Karşı Korunma Teknikleri

Admin

Page Authority ve Domain Authority Nedir?

Admin

Kırık Link İnşası Tekniği

Admin

Yorum Bırakın