Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Seo Dersleri

9 Önemli Site İçi Optimizasyon Kuralı

İçerikler

9 Önemli Site İçi Optimizasyon Kuralı

Site içi optimizasyon nasıl yapılır
Site İçi Optimizasyon Kuralları

Arama motorları artık yapay zeka konusunda birbirleri ile yarışır hale geldiler. Özellikle Google bu konuda ciddi yatırımlar yapmış ve kendini geliştirmiştir. Google’nin yapay zekası ve güncellemeleri ile sitelerin iç yapısına daha çök önem verdiği saptanmaktadır. Bu nedenle özellikle dikkat site için optimizasyon kuralları vardır.

SEO da başarılı olmanın en büyük hüneri kullanıcı gözü ile bakabilmektir. Google özellikle kullanıcı gözü ile bakmayı hedeflemektedir. Hele ki son 2 yılda bu konuda ciddi boyutta mesafe kat etmiştir. Google Seo’yu desteklemektedir. Fakat sağlam içerikli ve sağlam reklamı (backlink) olanı desteklemektedir.

Son zamanlarda Google kullanıcı gözüyle bakmanın önemini verdiğini biliyoruz. Peki bu bizim sitelerimizde ne gibi değişikler olacak? Ne kadar site içi optimizasyonu o kadar backlink kalitesi. Yani aldığımız backlinkler ne kadar kaliteli olursa olsun Google bunu site içi optimizasyona göre performansı veriyor. Örnek vermek gerekirse; Benzin ne kadar kaliteli olursa olsun motorun bakımı-sağlığı nezdinde kalitesini gösterebilir.

Önerilen yazı : google adsense başvurumu neden kabul etmiyor?

Site İçi Optimizasyon’da Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

İsterseniz madde madde sıralayım;

  1. TASARIM: Kendinizi kullanıcı / müşteri yerine koyun. Bu tasarımı hoşunuza gider mi? Yoksa değişikler yapmak gerekiyor mu? Göze hitap eden ve gözü yormayan tasarım olmalı. Hemen çıkma oranı azalacağı için google bunu önemseyecektir merak etmeyin 🙂
  2. HIZ: Geç açılan sayfaları bekleme sabrımız var mı? 🙂 Sabırlı olanlarımız vardır muhakkak. Bunlar 35-40 yaş üzeri diyebiliriz. Çünkü hayatta beklemeyi öğrenmişlerdir. Gençler gibi tezcanlı değildirler. Hemen çıkma oranını belirleyen en önemli faktörlerdendir. Google son zaman zamanlarda yavaş sitelere darbe vurduğu aşikar. Sitemiz hızlı olsun. Gerek hosting gerek yazılım konusunda gerekli ayarların yapılması lazım. Az önce belirttiğimiz gibi hemen çıkma oranını belirleyen en önemli faktörlerdendir. Eğer sitemiz hızlı açılır, hemen çıkma oranında bariz azalmasını başarırsak google göz ardı etmeyecektir.
  3. GÜNCEL KODLAMA: SEO güncelliği sever, Teknolojiyi sever. Kodlarımız güncel olmalı. Ciddi etkisi yok fakat buda bir kriter. Düşünsenize; bir site yapıyorsunuz tasarımı harika hızı harika! Kısacası her şeyi harika! Bir dakika bir sorun var! Başka tarayıcıdan açınca site kayık çıkıyor. Felaket! İşte bunun için özellikle önemlidir. Güncel kodlama kullanıp kullanmadığınız bu linkten öğrenebilirsiniz.
  4. URL YAPISI: Link yapısı çok fazla önemi olmasa bile google sıralama için bir faktör olduğunu söylemiştir. Kanonik url (canonnical url) yani sonu .php .asp .aspx gibi bitiyorsa bunu seo uyumlu hale getirmemiz gerekmektedir. En çok önerilen ise www.siteadresi.com/konu veya www.siteadresi.com/kategori/konu şeklinde daha çok önerilenler arasındadır.
  5. RESPONSIVE TASARIM: Tasarıma girmiştir fakat Google’nin ayrı kriteri mobil uyumluluk. Yani responsive tasarım. Günümüz teknolojisinde artık her tarafımızı akıllı telefonlar, tabletler sarmış durumda. Peki bunlara göre tasarımımız var mı? Google bunu önemsemekte. Hatta aramalarda ufak yazı ile “Sayfanız mobil uyumlu değil” gibi bir ibare çıkmaktadır.
  6. SAYFA BAŞLIKLARI:  SEO da en önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Şöyle düşünün Dışarıda manav “taze domates!” diye bağırıyor. Fakat içeri girdiğimizde ise hırdavatçı dükkanı ile karşılaşıyoruz. Sizce hoş bir durum olur muydu? Sayfa başlığımız yazımız / sayfamız ile uyumlu olmalıdır. Buna dikkat edersek gerisi gelir. Ayrıca 160 karakteri geçirmemeye özen gösterelim.
  7. Özgünlük: Google kopya içeriğe kesinle karşı! kendi özgün yazınızı yazın diyor. Biraz çaba gösterin diyor. Bu konuda hassas olmamız lazım.
  8. SAYFA AÇIKLAMALARI: Önemli bir mevzu. Dikkatli kullanmazsak google spam diye işaretleyip bize ceza verebilir. Sayfamız ile alakadar olmalı ve 160 karakteri geçmemeli.
  9. META TAG: Geldik zurnanın zart dediği yere 🙂 Google bunu çok fazla önemsemese de seo yapacağız diye doldururuz. Sonra google seni gidi spamcı seni der ve bizi direk aşağılara atar. Meta Tagların kullanım amacı “Ben bu kelimelere önem veriyorum” demektir. Kullanmamakta fayda var.

Related posts

Google Mobil Güncelleme Hakkında Herşey

Admin

Organik Hit Hizmeti Nedir ve Ne İşe Yarar

admin

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)’nun 25 Yıllık Evrimi

Admin

Yorum Bırakın