Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Seo Dersleri

Arama Motorları İçin İndex Hızı Arttırma Yöntemleri

İçerikler

Arama Motorları İçin İndex Hızı Arttırma Yöntemleri

İndex Hızı Arttırma Yöntemleri
İndex Hızı Arttırma Yöntemleri

Birçok web sitesinin temel sorunlarından biri de arama motorlarının sayfaları yavaş indekslemesidir. Bu içerikleriniz benzersiz de olsa, güncelliğinizi yitirmenize neden olur. Bu yazımızda index hızı arttırma yöntemlerinden bahsedeceğiz. Bu sayede içerikleriniz arama sonuçlarında daha hızlı görüntülenebilecek.

Girişte de bahsettiğimiz gibi günümüzde artık bilgi oldukça hızlı bir şekilde tüketiliyor. İçeriklerinizin benzersiz olmasının yanında, rakipleriniz karşısında ne kadar hızlı şekilde okuyucuya ulaşabilirseniz, o içerikten hem ziyaretçi oranı açısından hem de gelir bakımından maksimum faydayı sağlayabilirsiniz.

İşine saygısı olan birçok içerik sağlayıcı özgünlük konusunda oldukça hassas davranmakta. Fakat özgün içerik tek başına yeterli bir ölçüt değil elbette. Bununla birlikte içeriklerin okuyucuya ulaşımının da süratli olması gerekiyor.

Arama motorlarının üzerinde çalıştığı konulardan biri de sitelerin olabildiğince hızlı şekilde sonuçlardaki yerini alabilmesi. Birkaç ay önce Google’ın gerçekleştirdiği Caffeine Güncelleştirmesi bu konuda ciddi adımlar atılmasına olanak sağladı. Yeni index sistemiyle artık özgün içeriklerin daha önem kazandığı ve çok daha hızlı şekilde arama sonuçlarına yansıması öngörülüyor.

Yeni web sitesi açan birçok webmaster için en temel sorunlardan biri de index hızı. Bu yazımızda index hızı arttırma anlamında 5 önemli SEO tekniğini sizlerle paylaşacağız.

1- Linklerinizi Yüksek Trafikli Sitelere Ekleyin

Yüksek trafiğe sahip siteler, diğerlerine göre çok daha hızlı bir şekilde indekslenirler. Siz de sitenizdeki linkleri bu tip sitelerde paylaşarak index hızınızın artması ve akabinde buradan sağlayacağınız faydayla botların sitenize daha fazla dikat çekmesini sağlayabilirsiniz.

Sadece ana sayfa ağırlıklı olarak bir paylaşım yerine, alt sayfalarınıza da sürece dahil ederek hem domain hem de sayfa itibarınızı arttırabilirsiniz.Bu konuyla ilgili olarak Page Authority ve Domain Authority Nedir yazımızı da okumanızda fayda var.

Yeni açılan bir web siteniz varsa, başlangıçta siteniz belli bir tanınırlık kazanıncaya dek Google Webmaster Araçları içerisindeki Google Gibi Getir özelliğini kullanabilirsiniz. Bununla birlikte özgün içeriklerinizi sosyal medya, forum ve blog sitelerinde de yoğun şekilde paylaşın.

önerilen yazı : google mobil güncelleme hakkında herşey

2- XML ve HTML Sitemap Kullanın

Teorik olarak arama motorları siteleri indekslerken ve bağlantıları ayıklarken kullanıcı yardımına çok da ihtiyaç duymazlar. Yine de XML ve HTML Sitemap kullanan sitelerin indeks hızı olarak daha pozitif bir gelişim gösterdiği de gözlemlenmiş bir sonuçtur.

Sitenizin oluşturduktan hemen sonra site haritalarınızı muhakkak arama motorlarına ekleyin. Bazı eklentiler içerik güncellemesi gerçekleştikçe sitemap dosyalarını yeniden pingler. Eğer böyle bir eklenti kullanıyorsanız içeriklerinizi güncel tutmanız yeterlidir. Eğer daha statik yapıda bir siteniz varsa, önemli güncellemelerden sonra manuel olarak da sitemap içeriklerinizi yeniden arama motoru konsollarında güncellemelisiniz. Sitemap ile birlikte bir robot.txt dosyası oluşturmayı da unutmayın.

3- Sitenin Bağlantı Yapısı Üzerinde Çalışın

Yakın zamanda yazılmış olan SEO makalelerinde açıkça görülüyor ki, bağlantı yapıları site index hızı arttırma konusunda oldukça önemli bir yere sahip.

Sitenizde ciddi anlamda indeks hızı konusunda sorun yaşıyorsanız bağlantı yapınızda sorun oluşmuş olması muhtemeldir. Bunun de en büyük sebeplerinden biri çoklu içerik problemleridir. Genelde web site sahipleri hit getiren konularda başlık alanını farklı gösterip aynı içeriği defalarca kez sitelerinde kullanırlar. Bu hem ziyaretçi deneyimi açısından oldukça kötü bir izlenim yaratırken, sitenizin spama düşmesine dahi neden olabilecek bir süreci başlatır. İçerikleriniz elbette ki benzersiz olmalı ama bağlantılarınızın da aynı şekilde birbirinden bağımsız olması önemlidir.

Yeni ve önemli içeriklerinize ana sayfanızdan link vererek çok daha hızlı indekslenmesini sağlayabilirsiniz. Web dizayn konusunda gayrıresmi kurallardan biri de 3 Tıklama Kuralı (Three-Click Rule) olarak ortaya çıkar. Bu kural bir site ziyaretçisinin maksimum üç tıklamada mevcut içeriğe ulaşabilmesi üzerine kuruludur. Ana sayfanızda aşırı bağlantı çıkışı yapmadan, önemli başlık ve içeriklerinizi menü ve kategorize edilmiş alanlar yardımıyla kullanıcının gereksiz çaba sarfetmesine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlemeniz index hızı arttırma konusunda da size yardımcı olacaktır.

4- Tarama Hızı Değiştirme

Bir diğer index hızı arttırma yöntemi de sitenizin tarama hızı optimizasyonunu gerçekleştirmenizden geçer.

Google Webmaster Araçları içerisinde yer alan tarama hızı ayarları bölümünden gerçekleştireceğiniz ufak birkaç düzenlemeyle, sitenizin arama motoru tarafından daha hızlı indekslenmesini sağlayabilirsiniz.

Yukarıda görünen Crawl Rate oranını Faster olarak seçmeniz neticesinde, Google botları sitenizde çok daha fazla sayfayı indekslemeye başlayacaktır. Tabii bu aynı zamanda server üzerindeki trafiğin de artmasına neden olan bir yöntem. Yukarıda verdiğimiz değerlerde yapacağınız bir ayar, server trafiğinizin minimum düzeyde etkilenmesini sağlayacaktır.

5- Mevcut Araçları Kullanın

Her arama motoru kendi bünyesinde bir webmaster konsolu ve bu webmaster konsolu içerisinde birçok faydalı aracı barındırır. Bing Arama Motoru içindeki Bing ToolboxGoogle Arama Motoru içindeki Google Webmaster ToolsYahoo Arama Motoru‘nun Yahoo Site Explorer araçları gibi…

Bu konsolların tümünde üstteki maddede yer verdiğimiz tarama hızını manuel olarak düzenleyebilmektesiniz. Bunun yanında sitemap konusunda bahsettiğimiz ayarları da bu konsollar vasıtasıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Site index hızı arttırma konusunda da bu araçların tamamı size optimizasyon bilgileri sunar. DNS, Robot.txt, Sitemap ve daha birçok farklı başlıkta sitenizde oluşabilecek sorunlarla ilgili raporları dikkatli takip etmenizde fayda var.

Tüm bu verdiğimiz bilgilere rağmen sayfalarınız index hızı konusunda sorun yaşıyorsa, sitenizin arama motorlarınca bir ban sorunu olup olmadığını araştırın. Özellikle e-ticaret alanında site ya da domain satın alan kullanıcılar bu araştırmayı yapmadan sitenin görüntüsüne aldanarak alım gerçekleştiriyorlar fakat bu sitelerin bir kısmının daha sonrasında arama motorlarınca birtakım cezalara sahip olması üzerine yatırımları adeta çöpe dönüşüyor. Site satışı yapan kişilerin bir kısmı, bu problemli siteleri çabuk elden çıkarmak için oldukça cazip ücretler talep edebiliyor ve belki de sizi bu konuda olması gerektiği gibi bilgilendirmiyorlar. Bu yüzden site ya da domain alırken tüm taramaları gerçekleştirdiğinizden emin olun.

Robot.txt dosyanızdaki komutlarının arama dostu yapıda gerçekleştiğinden emin olun.

Son olarak birçok arama motorunun kendi bünyesinde bulunan destek forumlarından da maksimum düzeyde fayda sağlamakta yarar var.

Arama Motorları İçin İndex Hızı Arttırma Yöntemleri hakkında yazmış olduğumuz bu makale umarız faydalı bilgiler kazanmanıza imkan vermiştir.

Soru, görüş ve önerilerinizi bizlere yorum bölümü kanalıyla bildirebilirsiniz.

Related posts

Kırık Link İnşası Tekniği

Admin

SEO İçin En Doğru Anahtar Kelime Araştırması

Admin

Page Authority ve Domain Authority Nedir?

Admin

Yorum Bırakın