Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Seo Dersleri

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir?

İçerikler

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir?

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir
Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir

Bu yazımızda Arama Motoru Optimizasyonu, SEO Nedir? SEO’yu oluşturan süreçler nelerdir ve SEO hakkında yanlış bilinen ayrıntılar nelerdir bunu öğreneceğiz.

İngilizce Search Engine Optimization sözcüğünün baş harflerinden oluşan ve dilimize Arama Motoru Optimizasyonu olarak geçen SEO, 1990’ların ortalarından itibaren hayatımızda oldukça önemli bir yer işgal ediyor.

İnternetin, belli bir azınlığın kullanımından çıkarak daha geniş kitlelerce kullanılmaya başladığı bu erken dönem diyebileceğimiz süreçte, şimdikinden çok daha basit algoritmalara sahip arama motorlarının siteleri en iyi şekilde indeksleyebilmesi için bir dizi çalışmalar başlatıldı.

2015 yılına gelindiğindeyse; artık SEO sadece sitelerin arama motorları için optimize edildiği bir sistem olmaktan öte, site ziyaretçileri için de optimize edildiği bir sisteme evrilmiş durumda.

Arama Motoru Optimizasyonu Ne Demektir?

SEO, arama motorlarında üst sıraya çıkmak demek değildir. Seo Nedir ? diyecek olursanız; SEO bir süreçtir. Bu sürecin neticesinde sizin sitenizin üst sıralara çıkması ise sürecin sonucudur. Bazı webmaster sitelerinde tıpkı başlıktaki gibi ifadeler kullanılsa da, SEO’yu böyle açıklamak, konu hakkında yüzeysel bilgiye sahip olmaktan öte birşey değildir.

Herkesin arama motoru denildiğinde ilk aklına gelen Google’dan yola çıkacak olursak; Google’da bir sitenin değerlendirilmesinde 200’den farklı faktör işin içinde yer alır. Siz eğer arama sonuçlarında iyi bir yer hedefliyorsanız bu faktörleri elinizden geldiğince hayata geçirmeniz gerekir.

İnsanlar tarafından yanlış algılanan bir diğer nokta ise, Google’ın talep ettiği gereksinimlerin karşılanması neticesinde web sitesi sahiplerine torpil yapacağı beklentisi. Arama motorları belli algoritma ve düzenlerle çalışır. Kurulu sistemleri vardır.

Sizin bu sisteme uymanız ya da uymamanız, sonucu tamamen size kalmış bir karardır. Şayet uyarsanız sadece sizden talep edilen bir kuralı yerine getirmiş olursunuz. Bunun neticesinde de bir torpil almazsınız. Sadece size göre buna daha az uyan sitelerin üstüne çıkarsınız. Bu da gayet basit ve doğal bir sonuçtur.

önerilen yazı : google spam backlink silme işlemi

On Page ve Off Page SEO

SEO uzmanları zaman içerisinde birtakım terimlerin daha derli toplu anlaşılması için SEO’yu iki ayrı başlığa ayırmışlardır. Bunlar;

  • Site İçi SEO – On Page SEO
  • Site Dışı SEO – Off Page SEO

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Google’ın bir web sitesini incelerken kullandığı 200 kadar farklı faktör bulunmakta. Bunları farklı bir makale içerisinde konu edeceğimiz için, bununla paralel olarak Site İçi Seo ve Site Dışı Seo hakkında kısa bir değerlendirme yapacağız.

Site İçi SEO en basit haliyle sitenizin iç yapısını arama motorlarına uygun hale getirmektir.

Bunun en basit ve önemli kısmı:

  • Anahtar kelimenizin sayfa başlığında geçmesi
  • Anahtar kelimenizin ilk paragrafta geçmesi
  • Anahtar kelimenizin doğal bir şekilde yazı içinde kalın – italik ve altı çizili şekilde geçmesi

Site dışı SEO içinse yine en basit ve önemli kısım:

  • Backlink’tir

Yani SEO Nedir ? sorusunun karşılığı, aslında bir nevi içte anahtar kelime rekabeti ve dışta backlink kazanımı olarak özetlenebilir. Bununla ilgili daha geniş açıklamaları bir diğer makalemizde yapacağız.

SEO hakkında ve diğer konularda sitemizde elimizden geldiğince her katmandan kullanıcıya yardımcı bilgiler sunmaya gayret göstereceğiz. Bu çalışmayı gerçekleştirmekteki amacımız ise, webmaster forumlarında bile birçok kez yanlış bilgi ve yönlendirmelerle insanların hem zamanlarını hem de paralarını kaybetmelerinin önüne geçmek.

Web sitemizde kesilikle ücretli olarak bir hizmet sunulmayacaktır. Burada alacağınız bilgiler tamamen ücretsiz ve detek mahiyetindedir. Bu sebeple sitemize Adsense harici herhangi bir gelir modeli işletmeme kararı almış bulunmaktayız.

Umarız SEO Nedir ? konusunda temel de olsa sağlıklı bilgiler almanıza vesile olmuşuzdur.

Bir diğer konuda yeniden birlikte olmak adına hoşçakalın…

Related posts

Nofollow Link Nedir?

admin

15 Adımda SEO Teknikleri

Admin

Organik Hit Hizmeti Nedir ve Ne İşe Yarar

admin

Yorum Bırakın