Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Öne Çıkanlar

Yandex Site Sıralaması ve SEO Rakip Analizi

Yandex Site Sıralaması ve SEO Rakip Analizi

SEO Rakip Analizi
SEO Rakip Analizi

SEO Rakip Analizi için internette birçok kaynak bulunmakta. Bunların içinde rakip site ziyaretçi trafiğini ücretsiz şekilde izleyebileceğiniz ve link inşası için potansiyel kaynakları bulabileceğiniz Yandex Metrika servisini inceleyeceğiz.

Rekabet internet dünyasında her geçen gün daha fazla ön plana çıkıyor. Bunun için birçok yeni web sitesi ve hizmeti söz konusu fakat bunların birçoğu ücretli ve aylık olarak bile ciddi meblağlar gerektiriyor.

SEO konusunda sadece Google’a bel bağlamak elbette ki doğru değildir. Her ne kadar pazar payı rakiplerinin çok ötesinde olsa da, diğer arama motorlarının birçok ücretsiz servisi SEO konuunda bize oldukça büyük bir kolaylık sağlıyor. Yandex de elbette bunlardan biri.

Genel olarak hepimiz bir internet sitesi açarken bunu sırasıyla Google, Yandex, Bing ve Yahoo gibi arama motorlarına kaydederiz. Sizin gibi rakipleriniz de aynı şekilde sitelerini bu platformlara kaydediyor. Fakat bu platformların birçoğu bize rakip analizi konusunda elle tutulur bir karşılık vermiyor. Yandex hariç.

SEO Rakip Analizi konusunda Yandex.Metrika bünyesinde bulunan Site sıralaması özelliği, sitelerini Yandex’e kaydedenlerin hem site bazında hem de kategori bazında ziyaretçi trafiklerini kullanıcıların açık şekilde görmesini sağlıyor. Bu özellik sayesinde hem rakip sitelerinizin hem de kategorinizdeki otoriter sitelerin trafiklerini an be an takip edebilir, backlink almak için de en doğru tercihi yapmanızda bu özelliği rehber edinebilirsiniz.

Yukarıda gördüğünüz gibi ‘Haber’ kategorisinde Yandex’e kayıtlı sitelerin birkaçının ziyaretçi ve sayfa görüntüleme bilgileri yer alıyor. Bu bilgileri ilgili site bağlantısına tıklayarak günlük, haftalık ve aylık olarak da takip edebiliyorsunuz. Bu sayede SEO Rakip Analizi için elinizde oldukça sağlam bir kaynak bulunmuş oluyor.

Kategorinizdeki sitelerle ilgili olarak ziyaretçi trafiklerini inceleyerek kendi site performansınızı da gözden geçirebilirsiniz. Kimi zaman forumlarda birçok kullanıcı ziyaretçi dalgalanmalarından şikayetçi ve bunun internet genelindeki bir durumla mı yoksa siteleri özelindeki bir değişiklikten mi kaynaklandığı konusunda emin olamayabiliyorlar. Böyle bir durumda ziyaretçi dalgalanması yaşadığınız tarih aralığını bu çizelgedeki sitelerle kıyaslayarak genel bir durum mu yoksa size özel bir durum mu olduğunu da anlayabilirsiniz. Elbette ki hergün girilen içerikler aynı ziyaretçi performansını vermeyeceği için her sitede belli bir dalgalanma normal olarak yaşanacaktır. Bizim burada bahsettiğimiz durum daha sert ve spesifik değişimleri gözlemlemek.

Bu site sıralamasını SEO açısından da lehinize çevirebilirsiniz. Birçok kategoride sıralamalarda denk gelmediğiniz ama ziyaretçi trafikleri tahmininizin çok ötesinde siteler de göreceksiniz. Bu siteler içinden kategorinize uygun olanlardan backlink alarak sitenizin otoritesini arttırmada da fayda sağlayabilirsiniz.

Burada doğru şekilde yapacağınız incelemelerle hangi sitelerin doğal yollardan hit aldıklarını, hangi sitelerin hacklink çalışmaları ile hak etmedikleri halde yüksek ziyaretçi trafiği çektiklerini e rahatlıkla görebilirsiniz.

SEO çalışması yaparken rakip analizleri oldukça önemlidir. Bazen sadece bu analizlerle bile birçok şey öğrenebilirsiniz. Sektörde uzun yıllarını harcamış ve belli bir otorite kazanmış sitelerin nasıl geliştiklerini ve hangi yolu izlediklerini takip etmek sizi yarışta her zaman canlı tutar.

Ziyaretçi trafiği yüksek sitelerin birçoğunda içerik izlenme oranları da bulunmaktadır. Bu oranları ziyaretçi yoğunluğuyla karşılaştırdığınızda hangi içeriklerin daha fazla hit getirdiği, hangi anahtar kelimeler üzerine çalışma yapmanızın daha getirisinin yüksek olacağı gibi de birçok bilgi edinebilirsiniz.

SEO Rakip Analizi açısından Yandex Metrika hizmeti içind yer alan Site sıralaması servisini incelediğimiz bu yazı umuyoruz sizin için faydalı olmuştur.

Yorumlarınız bizim için oldukça değerlidir. Lütfen içerikle ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.

Related posts

Page Authority ve Domain Authority Nedir?

Admin

Backlink Paketleri

admin

SEO Uyumlu Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır?

Admin

Yorum Bırakın