Backlink Paketleri Satın Al
Image default
Öne Çıkanlar Seo Dersleri

SEO Uyumlu Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır?

İçerikler

SEO Uyumlu Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır?

SEO Uyumlu tanıtım yazısı hangi sitelerden alınır
Seo Uyumlu Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır

Bu yazımızda sitelerinizin daha hızlı indeks alması ve site itibarınızı arttıracak “SEO Uyumlu Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır?” sorusuna cevap arayacağız.

Site dışı SEO çalışmaları içinde en yaygın kullanılan yöntemlerin başında tanıtım yazısı gelir. Bu yöntem backlink çalışması içinde de en etkili yöntemlerin başında gelir.

Seo Uyumlu Tanıtım Yazısı yazarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve hangi durumlarda maksimum fayda sağlayabileceğinizi aşağıda maddeler halinde paylaşıyoruz:

SEO Uyumlu Tanıtım Yazısı Ne Zaman Alınmalı?

Arama Motoru Optimizasyonu konusunda çalışma yürütürken, site içi etkenler kadar site dışı etkenler de önemli rol oynar. Her yeni site sahibinin şikayet ettiği konuların başında indeks alma periyodu gelir. Sitenizi güncel tutmak ve özgün içerik girmek elbette bu konuda bir kazanım sağlar. Fakat sadece iç etkenler, arama motorlarının sitenize olan ilgisini tatmin etmez. Bunun için bazı alternatif yöntemleri de kullanmalısınız.

Tanıtım yazısı yazmak istediğiniz sitenin içeriklerinin site geneline dengeli bir şekilde dağıtıldığından emin olun. Site belli bir olgunluğa gelmeden, arama motorlarına sitemap yollamayın. Erkenden sitemap göndereyim ki Google beni görsün diye bir düşüncede olmayın. Eksikleri olan bir sitenin indeks alması size hiçbir katkı sağlamaz.

Bunun yerine site içeriği tamamlanana kadar ana sayfanıza bir ‘BAKIMDA’ sayfası ekleyebilirsiniz. Bu sayede hem siteniz arama motorları tarafından görünür, hem de daha sonra birtakım düzenlemeler yapma gereği hissettiğinizde halihazırda indeks almış sayfaları tekrardan arama sonuçlarından çıkarmak için çabalamazsınız.

önerilen yazı : 15 adımda seo teknikleri

SEO Uyumlu Tanıtım Yazısı Nasıl Olmalı?

Tanıtım yazısı ve genel olarak yazı yazmak, belli bir yetenek gerektirse de, sizi en iyi anlatacak olan yine kendinizsiniz. Sitenizin içeriğini, hedef kitlenizi, gelecek için ne gibi çalışmalar yapacağınızı sizden iyi kimse bilemez. Oturup birkaç denemeden sonra ortaya sizin elinizden çıkmış gayet başarılı bir tanıtım yazısı çıkabilir.

Burada önemli olan tıpkı makalelerinizde olduğu gibi özgün olmak.

Okuyucuya karşı basit, yalın ve neticeye giden en kısa sunumu gerçekleştirin.

İnternet hakkında yapılan araştırmalar, ziyaretçi kitlesinin pragmatik (faydacı) karakterde olduğunu ortaya koymuştur. Yani siz bir site açtığınızda bir nevi insanlara bir vaadde bulunmuş oluyorsunuz. Potansiyel ziyaretçilerin sizden talebi en kısa haliyle, sitenizden elde edecekleri faydanın ne olacağıdır.

Tanıtım yazınız; sitenizi doğru şekilde anlatan, gereksiz süslü ifadelerden uzak, okuyan kişide merak uyandıracak yapıda olmalıdır. Anahtar kelimelerinizi yazıda daha fazla geçirmek adına cümlelerinizi uzatmayın.

Yazı yazarken empati yapın. Siz bu yazıyla internette karşılaşmış olsanız hangi noktalar sizin için ziyaret hissi uyandırır, hangi noktalar itici gelirdi kendi otokontrolünüzü siz yapın. Mümkünse etrafınızdaki kişilere de metni okuyup onların da fikirlerini alın.

Hangi Sitelerden Tanıtım Yazısı Alınmalı?

Bunun en makul ve kısa yanıtı; kendi kategorinizden ya da otoriter sitelerden tanıtım yazısı almak olacaktır. Eğer bir moda siteniz varsa, yine moda kategorisine sahip bir siteden tanıtım yazısı almak hem SEO açısından, hem de potansiyel kitlenize erişmek açısından daha uygundur.

Bazı insanlar haliyle şunu sorabiliyor; Sitem X sitesi ve kategorimdeki otoriter siteler bana tanıtım yazısı vermek istemeyecektir. Ne yapmalıyım?

Böyle bir durumda eğer itibarı yüksek bir siteden tanıtım yazısı alamayacak gibiyseniz, haber siteleri gibi ya da içeriklerinde site tanıtımı olan kategorik sitelerden yazı alabilirsiniz.

  • Birçok internet medyasına ait sitede okuyuculara özel blog alanları mevcuttur. Bu alanlardan birine kendi blogunuzu açıp ücretsiz şekilde tanıtım yazınızı, geniş bir içerik içine gömülü olarak verebilirsiniz.
  • Webrazzi gibi sitelerde ücretiyle site tanıtımınızı yaptırabilirsiniz.
  • Müşteri ilişkilerinizi kullanarak, kategorinizdeki sitelerden tanıtım yazısı alabilirsiniz.
  • Haber siteleri genel olarak en çok tercih edilen tanıtım yazısı kaynaklarıdır. Fakat burada en büyük handikap, bu sitelerin içeriklerinin çok hızlı bir şekilde güncellenmesi ve sizin yazınızın potansiyel ziyaretçilerinizle daha kısa sürede bir etkileşim sağlayacak olmasıdır. Fakat tanıtım yazısını sadece ziyaretçinin görüp okuduğu ve sitenize yönelmesine yardımcı olan bir unsur olarak görmeyin. Yüksek itibarı olan siteler, aynı zamanda arama motorları tarafından da hızlı indeks alırlar. Bu sitelere vereceğiniz tanıtım yazıları, sizin kendi sitenizdeki içeriklerden daha hızlı indeks alacaktır.
  • Forumlar, özellikle yeni siteler için hem ziyaretçi hem de tanıtım yazısı açısından adeta bir altın madenidir. Bugün birçok önemli forumda ‘Site Tanıtımları’ kategorileri mevcuttur. Sitelerinizi bu alanlara da ekleyebilirsiniz.

SEO Uyumlu Tanıtım Yazısı yazarken anahtar kelime yerine direk link çıkışı da yaparak maksimum dönüş sağlayabilirsiniz.

Tek bir anahtar kelime üzerine yoğunlaşmak yerine birkaç farklı kelimede çalışma yapmanız da yine SEO açısından daha faydalıdır. Çünkü son güncellemelerle birlikte artık domain kadar sayfalarınızın da her birinin kendi özelinde bir itibarı söz konusudur.

SEO Uyumlu Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır başlıklı makalemiz umarız faydalı olmuştur. Konu hakkındaki tüm sorularınızı yorum alanına bırakarak en kısa sürede bizden geri dönüş alabilirsiniz.

Related posts

Alexa Değeri Nedir? Nasıl Düşürülür?

admin

5 Basit Adımda Ziyaretçi Sayısı Arttırma Yöntemleri

Admin

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)’nun 25 Yıllık Evrimi

Admin

Yorum Bırakın